Yazıbaşı'ndaki sel felaketinden etkilenen vatandaşlara destek

Ağustos ayı başında Yazıbaşı Köyü’nde yaşanan selde hayvanları telef olan vatandaşların yaraları sarılıyor. 

Yazıbaşı'ndaki sel felaketinden etkilenen vatandaşlara destek

Bayburt Postası - Demirözü İlçesi’ne bağlı Yazıbaşı Köyü’nde aşırı yağışlar sonucu Ağustos ayı başında yaşanan sel felaketinin ardından yaralar sarılmaya başlandı. Yaşanan felakette oturdukları evleri hasar gören köy sakinlerine 35 bin liralık destek ödemesi yapıldı. Çiftçilerden hayvanları telef olan Salih Kara ile Muzaffer Budaklı isimli vatandaşlara ise sel esnasında telef olan hayvanlarının yerine 6 buzağı ve 5 koyun verildi. 

Felaketin izlerinin silinmeye başladığı Yazıbaşı’nda incelemelerde bulunan Vali Epcim, yapılan çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldı. Vali Epcim, ziyareti kapsamında Kara ve Budaklı ile bir araya gelerek hayvanlarını teslim etti.

Burada yaptığı açıklamada Ağustos ayı başında Yazıbaşı Köyü’nde yaşanan sel felaketinin ilgili kurumların ivedilikle çalışmalara başladığını ve hasar tespiti gerçekleştirdiklerini bildiren Vali Epcim, “Bu afetin zararlarını karşılama noktasında devletimizin tüm organları büyük destek verdiler. Bu manada destek veren tüm kurumlarımıza teşekkür ediyoruz.” dedi.

Vali Epcim, sel esnasında oluşan maddi hasara ek olarak hayvan kayıplarının da yaşandığına işaret etti. Hayvanları telef olan çiftçilerin zararının giderilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını ifade eden Vali Epcim, “Özellikle hayvan zayiatlarının giderilmesi noktasında Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli Beyefendi, yine Bakan Yardımcımız Ayşe Ayşin Işıkgece Hanımefendi canı gönülden teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ayrıca buradaki afetzedelere yardım noktasında Milletvekilimiz Fetani Battal Bey’in de özel ilgi ve destekleri oldu. Kendilerine de teşekkür ediyoruz. Biraz sonra 6 büyükbaş hayvanımızı Behlül amcamıza teslim edeceğiz. Sonrasında 10’a yakın küçükbaş hayvanını diğer afetzede vatandaşımıza teslim edeceğiz. Bunun mutluluğu ve gururu içerisindeyiz.” diye konuştu.

Telef olan hayvanlarının yerine 6 buzağı alan çiftçi Behlül Kara ise duygularını ifade etmekte zorluk yaşadı. En büyük desteğin devleti yanlarında görmek olduğunu kaydeden Kara, “Reis-i Cumhurumuzdan Allah razı olsun. Yanımızda bulunuyorsunuz. Bundan daha iyi bir nimet var mı? Yok. Allah’ıma şükürler olsun müdürlerimiz, vekillerimiz hepsi burada. Ne diyeyim. Bilemiyorum. Allah bin kere razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Vali Epcim, daha sonra Kara ve Budaklı’ya hayvanlarını teslim ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Ziyarette Tarım ve Orman İl Müdürü Selami Ersen ile AK Parti İl Başkanı Hacı Ali Polat da yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Yazıbaşı Köyü
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hamiyet yücesoy-dısburg 3 yıl önce

tşkler,sn valimiz,ne kaderki her vilayetten berne-balca köyünde,devasa ziyaret olan
hz.ali oğlu türbesine ziyaret akını var her vilayetten ne kaderki 1.5 km yolu asfalt
değil,g.hane ve ya trabzonda olsa idi,hemen yapılırdı,tabiat erzurum varlıkları onayladı,herlese tşkler