Yangınzede ailelere ilk yardım MÜSDER’den

Müslüman  Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) Masat köyündeki yangın mağdurları için toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Geçtiğimiz günlerde Masat köyünde bir evde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bitişikteki evleri de kapsayan yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor...

Yangınzede ailelere ilk yardım MÜSDER’den

Bayburt Postası - Müslüman  Dilendirmezler Cemiyeti (MÜS-DER) Masat köyündeki yangın mağdurları için toplanan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. Geçtiğimiz günlerde Masat köyünde bir evde çıkan ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüyerek bitişikteki evleri de kapsayan yangının yaraları sarılmaya çalışılıyor. Yangında mağdur olan aileler için yardım toplayan MÜSDER, yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Masat köyüne ulaştırdıkları yardım malzemeleri hakkında konuşan MÜSDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Kacır, yangının ardından bir yardım kampanyası başlattıklarını ve 5 günlük kısa bir çalışma sonucunda buzdolabı, çamaşır makinesi, oturma grubu gibi hiç kullanılmamış ev eşyalarından oluşan yardım malzemeleri topladıklarını söyledi. Kacır, “Rabbim hiçbirimize bu acı felaketleri yaşatmasın inşallah. Bizler yaşanan felaketleri, olayları hayra çevirme derdindeyiz. Bela ve musibetleri kardeşlik ruhunu canlandırma adına hayra dönüştürme çalışması güdüyoruz. Bir hafta önce  Masat köyündeki yangına ilk önce ulaşan sivil toplum örgütüydük. Bugün de bu köye 5 günlük kısa bir çalışma sonucunda yardım kampanyasını ulaştıran ilk STK kuruluşuyuz. Cemiyet olarak şöyle bir anlayışımız vardır. Bu tür etkinlik ve çalışmalarımızı övünecek bir olgu olarak görmüyoruz. Bu bizim kardeşlik ruhumuzun gerektirdiği bir çalışmadır. İnşallah Rabbimin katında yapmış olduğumuz çalışmalar makbul olarak kabul edilir, değerlendirilir. Bizlere bu çalışmayı başlattığımız günden beri destek veren, yardım eden tüm kardeşlerimize, Bayburtlu  bütün hemşerilerimize teşekkür ediyoruz. Onlar cemiyetimizi bağırlarına bastılar, güvendiler. Bizlerde emanet edilen bu eşyaları bugün kardeşlerimize ulaştırmanın huzurunu, zevkini ve manevi mutluluğunu yaşıyoruz. Kardeşlerimiz müsterih olsunlar. Emanetleri yerlerine sağ salim ulaştırıldı. Rabbim onların hayırlarını kabul eylesin” dedi.

Kacır, yardım kampanyasına destek veren Bayburt Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, Telekom İl Müdürü Eyüp Görgülü ve Baybem A.Ş Müdürü Hatem Serkan Taner’e de teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.