Şehitlerin isimleri Bâbertî Külliyesi’nde yaşayacak

Bayburt Üniversitesi Bâbertî Külliyesi’nde 15 Temmuz Şehitleri anısına dikilen ağaç fidanları için tasarlanan künyeler resmî törenle yerlerine çakıldı.

Şehitlerin isimleri Bâbertî Külliyesi’nde yaşayacak
Bayburt Postası - Tarihselliği, geçmiş ile bugün arasındaki yaşayan ilişkiler olarak kurumsal vizyona dönüştüren Bayburt Üniversitesi, kurum kültürünü, eğitim anlayışını ve mimarı yapılanmasını bu doğrultuda biçimlendirmeye devam ediyor.

Selçuklu mimarisinin modern çizgilerle harmanlandığı Bâbertî Külliyesi’nde, öğrencilerin tarih bilincini her gün yeniden ürettikleri sosyal alanlara oldukça anlamlı bir yenisi daha eklendi. Bu yıl 15 Temmuz Şehitleri adına dikilen ağaç fidanları özel olarak tasarlanan künyelerin çakıldığı resmî törenle kimliklendirildi.

Törenin anlamı üzerine bir açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, 15 Temmuz’da şehadete erişerek yeni nesillere milli mücadele ruhunu miras bırakan aziz vatandaşların, Bayburt Üniversitesi’ndeki öğrencilere ilham verecek bir şuurla sembolik olarak yaşatılacaklarını söyledi. Bu anlamlı etkinliğin şehitlik makamının ebedi yaşamla yakın ilişkisini yansıttığını belirten Coşkun, 15 Temmuz Millet Direnişinin sembol isimlerini yıllar sonra aynı kararlılık ve inançla yaşatacaklarını, bu tarihsel ödevin Bayburt Üniversitesi’nin varoluş gerekçeleri arasında yer aldığını ifade etti.

Künyelendirme törenine, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Garnizon Komutanı Davut Balibaşa, Rektör Prof. Dr. Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, İl Jandarma Komutanı Halil Murat Bilgiç, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Süleyman Çiğdem, Prof. Dr. Hanefi Bayraktar, Prof. Dr. Halil İbrahim Şimşek, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Töman, Genel Sekreter Yardımcısı Nazmi Karabulut, akademisyenler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.