Şehit Aileleri ve Gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'

Cumhurbaşkanlığınca verilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Bayburt’ta 2 şehit ailesi ve bir gaziye verildi.

Şehit Aileleri ve Gaziye 'Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'
Bayburt Postası - Cumhurbaşkanlığınca Bayburt’ta Şehit Ömür Erbay ve Şehit Serkan Saka’nın ailesi ile 15 Temmuz Gazisi Abdulkadir Çaphan’a gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nce düzenlenen törenle takdim edildi.

Bayburt Öğretmen Evinde düzenlenen törende, Devlet Övünç Madalyası ve Beratı'nı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şehit Ömür Erbay ve Şehit Serkan Saka’nın ailesi ile 15 Temmuz Gazisi Abdulkadir Çaphan’a takdim etti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende, konuşan Vali Pehlivan, “Biz bu töreni gerçekleştirirken kahraman Mehmetçiğimiz sınır ötesinde canla başla mücadele ediyor. Ve dün olduğu gibi bugün de şehitlerimiz, gazilerimiz oluyor. Şair diyor ya, ‘Ya Rab bir hilal uğruna ne güneşler batıyor!’ evet bu aziz kardeşlerimizin her birisi bir güneş ve o güneşler batıyor gibi gözüküyor ama bir güneşin batışı binlerce, milyonlarca güneşin doğuşuna vesile oluyor.” dedi.

“Elbette ateş düştüğü yeri yakıyor, her kayıp üzücüdür ama bu şekilde milli bir mücadele, şanlı bir mücadele neticesinde hele ki şehitlik gibi, gazilik gibi çok ulvi bir makama terfiiye sebep olan bu tür gelişmeler bir yandan da bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor.” diyen Pehlivan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ben burada bulunan şehit ailelerimizin şahsında coğrafyamızda dünden bugüne dimdik ayakta durmak adına, zorluklarla mücadele etmek adına düşmanın karşısında diz çökmemek adına, şanlı bayrağımızı en yükseklerde dalgalandırmak adına, ezanımızı susturmamak adına mücadele eden ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygıyla, minnetle ve rahmetle yad ediyorum.  Aynı zamanda burada gazilerimiz var. Onlarda şehit olmak için yola çıktı gazilik nasip oldu. Allah onlardan da razı olsun.”

“Bu coğrafyanın, mazlum insanların bizlere ihtiyacı var”

Mazlum insanların Türkiye’ye ihtiyacı olduğunu ve bunun için Türk insanının dimdik durması gerektiğini ifade eden Pehlivan şunları kaydetti:

“Birkaç gündür şehitlerimiz oldu. Öncesinde de oldu. Terörle çok etkin bir mücadele gerçekleştiriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak güçlü olmak zorundayız. Dimdik durmak zorundayız. Tıpkı tarihte olduğu gibi. Bu coğrafyanın, mazlum insanların bizlere ihtiyacı var. Devletimize, milletimize ihtiyacı var. Onların gözü bizim yaptıklarımızın ve yapacaklarımızın üzerinde. Beklenti çok büyük. Buda sorumluluklarımızın çok yüksek olduğu anlamına geliyor. Her birimizin ister şu anda cephede çarpışan arkadaşımız olsun ister bugün mesaisini yürüten vatandaşımızı olsun hepimiz teyakkuzdayız, hepimiz nöbetteyiz. Sıramızı bekliyoruz. Ve bu anlamda bugün fiilen mücadele eden kahraman Mehmetçiğimize en derin hissiyatla dualarımızı gönderiyoruz. Ben inanıyorum ki, sabahtan akşama kadar namazını kılan milletimiz ardından yaptığı dualarını orada evlatlarımıza gönderiyor. Oradaki mazlum insanlara maddi yardımlarda yapılmaya gayret ediliyor. Bu duygular var oldukça Allah’ın izniyle hiç kimse hiçbir düşman gücü bizi dize getiremeyecektir. Biz bu toprakları kolay elde etmedik, kolay da vaz geçecek değiliz. Allah’ın izniyle bizi aydınlık günler, güçlü yarınlar bekliyor."

Törene, Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Albay Davut Balibaşa, Bayburt Üniversitesi Rektörü Selçuk Coşkun, İl Emniyet Müdürü Sezayi Er, Belediye Başkan Yardımcısı Nesumittin Selçuk, İl Müfütüsü Kemalettin Aksoy, Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Haluk Akkoyunlu, Bayburt Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Selami Köksal, dernek üyeleri ve kurum amirleri katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.