Sancaktepe'nin 55 yıldır akmayan çeşmeleri suya kavuştu!

Sancaktepe köyünde 1966 yılında yapılan çeşmeler ilk kez suya kavuştu. 

Sancaktepe'nin 55 yıldır akmayan çeşmeleri suya kavuştu!

Bayburt Postası - 55 yıl önce bir taş ustası tarafından yapılan ve o günden bugüne kadar hiç akmayan tarihi çeşmelerin lülelerinden ilk kez su akıyor.

Sancaktepe Köyü muhtarı Alparslan Yolcu, Bayburt’un sarı taşından 55 yıl önce, Hilmi Kaymak’ın muhtarlık döneminde yapılan iki çeşmeyi hem aslına uygun bir şekilde onardıklarını, hem de çeşmelerden su akıttıklarını belirtti.

"Çocukluğumun hayali idi..."

1964 yılında köye sel geldiğini ve ardından 1966 yılında köye 4 adet çeşme yapıldığını söyleyen Yolcu, bu durumun kendisi için özel bir anlam ifade ettiğini söyledi. Özellikle okul yanında bulunan çeşme ile ilgili özel anılarının olduğunu aktaran Yolcu, “Okula her gidip gelmemizde o çeşmenin bir gün akacağını hayal ederdik. Çeşme diyince akıllara su geliyor, ama bizim çeşmemiz susuzdu. Bu görüntülerin bir çocuğun hayal dünyasına sığacak türden olmadığını büyüyünce daha iyi anladık. Onun için bunların akmasını çok arzuluyorduk. Buna da kavuştuk” dedi.

Köyün su membalarının Saruhan köyünden alınan su ile desteklenerek çeşmelerden su akıttıklarını söyleyen Yolcu, Saruhan köyü sakinlerine yürekten teşekkür ettiğini bildirdi.

Suyun köye gelmesine aracı olan eski Emekli Yargıtay Birinci Başkanvekili Abdulkadir İlhan’a teşekkür eden Yolcu, altyapının yapılmasındaki emeklerinden dolayı eski Samsun Valisi Osman Kaymak’a da ayrıca teşekkür etti.

Muhtar Yolcu, Vali Kaymak’ın dedesi Hilmi Kaymak döneminde yapılan fakat su kaynaklarının yetersizliğinden dolayı bugüne kadar hiç kullanılmayan çeşmelerden, artık yaz-kış su akacağını belirtti. 

Haber: Murat Okutmuş
Fotoğraflar: Hüseyin İlhan 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Muzaffer eski muhtar1999=2004 yılları muhtarı 1 yıl önce

Konu 55 yıldır akmayan ceşmeler bahsakonu olan ceşmeler yapıldığı tarıh den itibaren uzun yıllar halkın icmesuyu olarak hızmet aldığı kulandığı hayvanların su ihtiyacını icin hizmet veren ceşmelerdi sözkonusu okulun yakınındakı ceşme dahıl hepsi akıyordu seksanlı yıların başlarında muhtar olarak secilen fazlı arslandaş evlere su şebekesini aldiktan sonra ceşmelerin suyu kesildi akmaması ayni anakaynaktan şebekelere yapılan su deposuna suyun aktarılması sonrakı yıllarda deyişik kaynaklardan köy hizmetleri valilik özel idare sinin il olmadan önce kaymakamlığın otarihlerde mutar secilen muhtarların girişimleri calışmaları neticesinde kanalizyon altyapı sı tamamlanan köyümüzde ceşmelerde su deposunun tahliyesin den yarar lanmak suretiyle akıtılmıştır muhtar ve o fotoğrafı ceken yalan beyanda bulunmuşlardır ayrıca ben muhtarlığım süresinde deyişik mevkilerden su gedirdim saruhan köyünden alınan su yu muhtar adnan dursun tarafından alınmıştır saygılarımla kamoyna duyurulur

Avatar
Sami gençal 9 ay önce

Muhtarım izmitteyim size telefon no bilmediğim için ulaşamıyorum sizden bir bilgi almam lazım. Benim tel no: 0542 505 16 32 mümkünse bana telden dönüş yaparmısın.