Piknikçilerin yeni gözdesi: Taş Mangal

Büyük ilgi görmeye başlayan taş mangallar yok satıyor...

Piknikçilerin yeni gözdesi: Taş Mangal
Bayburt Postası - Erzincan’da uzun yıllardır mangal ve soba imalatı yapan bir usta piknik alanlarında etlerin, tavukların ve balıkların daha hijyenik bir ortamda pişirilmesi için 'Taş Mangal' yaparak, insanların daha hijyenik bir şekilde tüketim yapmasına katkı sağlıyor. Büyük ilgi görmeye başlayan taş mangallar yok satıyor.

Erzincan Yeni Sanayi Sitesinde mangal ve soba imalatı yapan 20 yıllık usta Cemal Er, mesleğini geliştirerek yeni yeni çalışmalara imza atıyor. Andezit taşı ile mangalın sacını birleştiren Cemal usta, hem odun kömüründe, hem de tüp üzerinde her türlü yemeğin pişirileceği iki çeşit mangal icat etti. Taş mangalda seri üretime de geçtiğini ifade eden Cemal Er, amacının vatandaşların piknik alanlarında daha hijyenik bir şekilde yemeklerine katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl üretimine başladığı taş ve güveç mangalda büyük mesafe kat eden Cemal Er, bu yıl siparişleri yetiştirmekte zorlanıyor. Cemal Er, taş mangal yaparak, mangal ürünlerinin duman ve kömürün isinden uzak tutmayı başardı. Tüplü ve kömürlü olarak mangal güveç yapan ve bunun yanında bir de andezit taşlı mangalı icat eden Cemal Er, günde ortalama 20 ila 25 adet mangal güveç yaptığını belirterek, seri üretime geçtiğini ve vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda bu çalışmayı yaptığını ifade etti. Cemal Er tarafından yapılan taş ve güveç mangallar, şimdiden yok satarken, piknik alanlarında bolca görülmeye başlandı.

1994 yılından beri Erzincan’da öncelikle soba ve piknik mangalı üzerine çalıştığını söyleyen Cemal Er, “Bizi bu yöne iten müşterilerimiz oldu. Şuanda taşlı mangallar yapıyoruz. Çünkü; tamamen isten, dumandan uzak olarak, hijyenik olarak bütün et çeşitlerimizi tavuk olsun, köfte olsun, pirzolası olsun tertemiz bir biçimde isten tamamen uzak olarak pişiriyoruz. Bunun her çeşidini yaptık. İster piknik olarak, ister bahçe türü olarak, istersen pikniğe gidemeyenler için de tüplüsünü yaptık. Üsteki alt ve üst komşuyu da rahatsız etmiyor, balkonda rahat rahat etini pişirebilir. İs, duman kesinlikle yok. Buraya gezmeye gelince İstanbul’a giden, İzmir’e gidenlerin talepleri üzerine buradan otobüsle veya kargoyla göndermeye çalışıyoruz. Talepler Kurban Bayramına doğru daha da artabilir.” açıklamasında bulundu.

Bu tarz mangalların vatandaşın giderek ilgisinin artığına dikkat çeken Cemal Er, yaklaşık 2 yıl içerisinde mevcut mangalların yerini, hijyen açısından daha güvenli olan taş ve güveç mangalların alacağını kaydetti.

Haber: Cihan

Anahtar Kelimeler:
Taş MangalCemal Er
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
faruk hayal 10 yıl önce

Ccemal amca yazılanlara kulak asma bu işte kendini kanıtlamış nadir ustalardansın yolun açık olsun

Avatar
Dursun 5 yıl önce

Telefon yaz

Avatar
OZAN 10 yıl önce

Mermer de aynı görevi yapıyor Ancak taş mı daha sağlıklı yoksa mermer mi?

Avatar
İsmet Demir SOBACIOGLU 10 yıl önce

Bu adam 20 yıllık usta, ben 45 yıllık... Yine bu adam taş mangalı bizden öğrendi hatta Türkiyede ilk yapan biziz. Türkiyeye imalatta 2-3 eser bıraktım türkiyede ilk olan eserler ama her neyse bunun meti yapılıyor, mum dibine şölve vermezmiş inandım buna

Avatar
Çiğdem şimşek 8 yıl önce

Acaba fiyatları ne bu mangalların??

Avatar
Burhan Memioğlu 7 yıl önce

Sevgili ustam ulaşmamız için telefonunuzu yazarmısınız

Avatar
Kadir koç 7 yıl önce

Selamun aleyküm bana genişlik 50 cm, uzunluk 100cm bir taş lazım bunun maliyeti ne olur

Avatar
hasan ali yelmen 6 yıl önce

ben erzincan cayiralan katlanir tas mangal almak istiyom fiyati ne kadardir aciklamasinida yapayim katlanir mangal aciliyo altinda odun yaniyo ustunde kirilmaz tas var ondan istiyom.