Öğrencilerden 'Anneler Günü' programı

Çoruh Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Anneler Günü programı düzenlendi.

Öğrencilerden 'Anneler Günü' programı
Bayburt Postası - Vali Pehlivan ile eşi Hanımefendi Yıldız Pehlivan program öncesi Şehit Annelerine gül takdim ederek Anneler Günü’nü kutladı. Programda bölücü terör örgütü mensuplarınca 2012 yılında Bingöl’de askeri konvoya düzenlenen saldırı sonucu şehit düşen Şehit Piyade Er İdris Karakaşoğlu’nun annesi Emine Karakaşoğlu’na şehit anneleri adına Vali Pehlivan ve eşi hanımefendi tarafından Bayrak ve Kur’an-ı Kerim takdim edildi.


Vali Pehlivan programda yaptığı konuşmada “Anne” sözcüğünün kelimelerle tam manasıyla anlatılamayacağını yaşayarak, yaşatılarak anlamının idrak edilebileceğini söyledi. Anneliğin çok önemli bir vasıf olduğunu dile getiren Vali Pehlivan, “Anne dediğimizde sevgi aklımıza geliyor. Karşılık beklemeden sevmek aklımıza geliyor. Hayatın sizlere sunduğu her ne olursa olsun hangi zorlukları yaşarsanız yaşayın sabretmek akla geliyor. Fedakârlık, meşakkat, akla geliyor. Hangi makam ve mevkide olursa olsun dünyaya getirdiği evladını ilk günkü gibi saf ve temiz duygularla seven ve yeri geldiğinde hayatının son gününe kadar onun için yapacak bir şeyi varsa onu yapmaktan geri durmayan fedakârlıklat akla geliyor. Paylaşmak, hoş görmek… Tüm bunların hepsi annelik kavramı içerisinde bütünleşen hususlar. Annelerimiz şüphesiz çok kıymetli. Fakat zaman zaman yaşam koşuşturması içerisinde onlara vakit ayıramamak gibi durumlarla karşılaşıyoruz. Onların değerini yaşarken bilmek ne kadar önemli. Uzakta da olsanız, onların var olduğunu, sağlıklı olduğunu bilmek, telefonun ucunda sesini duymak bile insanı ayakta tutmaya, güçlü kılmaya yetiyor. Ne mutlu annelerinin kıymetini hayattayken bilenlere..Ne mutlu onların dizinin dibinde oturup hayır dualarını alabilenlere…” dedi.

İslam dini ve milli kültürümüzde annelerin çok önemli bir yere sahip olduğuna değinen Vali Pehlivan, “Anne duası alanın yolu aydınlanır, işleri rast gider. Sevgili kız öğrencilerimiz, inşallah sizler de geleceğin anneleri olacaksınız. Bu memleket için inşallah hayırlı evlatlar yetiştireceksiniz. Annelerimize ne kadar vefa gösterirsek çocuklarımızdan da o kadar vefa görürüz. Annelerimize ne kadar saygı, sevgi gösterirsek emin olun çocuklarımızdan da o saygı ve sevgiyi görürüz. Bizleri hayata hazırlayan, bizlere karşılıksız sevgi veren annelerimize şükranlarımızı arz ediyorum. Ebediyete irtihal etmiş olan saygı değer annelerimize de Allah’tan rahmet diliyorum. Bu günler vesilesiyle sabrıyla,her şeye rağmen vatan sağ olsun diyen, dua eden başımızın tacı şehit annelerimizi saygı ve şükranla selamlıyorum. Özveriyle yetiştirip vatana feda ettikleri aziz Şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Allah Şehit Annelerimizden razı olsun. Onlar ki; en kıymetlilerini kınalayıp askere gönderdiler. Bir kısmı gazi olarak geri dönerken, bir kısmı Şehitlik gibi en ulvi mertebeye erişip vatana canlarını feda ettiler. Burada birlikte onur duyduğum şehit annelerimiz dualarına devam ediyorlar. Ne mutlu… Bundan daha büyük bir zenginlik düşünemiyorum. En kıymetli varlığını feda edip, ‘Allah devlete, millete zeval vermesin.’ Diye dua ediyorsa annelerimiz, Allah’ın izniyle bu büyük milletin önü açık, geleceği de aydınlıktır. Aynı şekilde Gazi ailelerimize de saygı ve şükranlarımı arz ediyorum. Bu vesileyle başımızın tacı, özveri, fedakarlık, şefkat ve merhamet timsali bütün Annelerimizin Anneler Gününü kutluyor, sevgi, vefa, sağlık ve iyiliklerle dolu uzun ömürler diliyorum.” şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Mete Memiş ise annelerin kutsal sayıldığı bir dine mensup olduklarını ve annelerin hürmet gösterilmesi gerekenler arasında ön sıralarda yer aldığını söyledi. Türk Kültürü’nün de anneye büyük değer verdiğini dile getiren Başkan Memiş, “Kültürümüz bir evlat pir olsa dahi anneye muhtaç olduğunu belirmiştir. Bizler de bu geleneğin aynı şekilde yaşatılmasının gerekli olduğuna inanıyoruz. O yolda hizmet etmeye çalışıyoruz. Diyoruz ki; annelerimizin günü bir gün değildir. Onlar 365 gün hep başımızın üstündedirler.” dedi.

Açılış konuşmaları sonrası öğrenciler Türk Tarihi’ne yön veren devlet adamlarının annelerini anlatan müzikal sergiledi.

Program öğrencilerin halk oyunları gösterileriyle sona erdi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde düzenlenen törene Vali Ali Hamza Pehlivan, Hanımefendi Yıldız Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş ve eşi Zeynep Memiş, Şehit ve Gazi aileleri, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.