Küçük Özkan yardım bekliyor

Doğuştan özürlü olan 1.5 yaşındaki Özkan Güçlü ameliyat olabilmesi için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyor.

Küçük Özkan yardım bekliyor
Bayburt Postası - Doğuştan özürlü olan 1.5 yaşındaki Özkan Güçlü ameliyat olabilmesi için hayırsever vatandaşların desteğini bekliyor. Şenol ve Saadet Güçlü çiftinin 2 çocuğundan biri olan 1.5 yaşındaki Özkan Mutlu imkansızlıklar yüzünden ameliyat olamadı.

Sağlığına kavuşabilmesi için birden çok operasyon geçirmesi gereken Özkan Güçlü’nün ailesi 3 ay önce ilk ameliyatı için doktorun istediği 8 bin lirayı denkleştirerek Özkan’ı İstanbul’a götürdü. Doktor parası haricinde yeşil kartlı olduğu için hastanenin de ayrıca 8 bin lira istediği için Güçlü ailesi imkânsızlıklar nedeniyle ameliyatı yaptıramadan geri döndü. 6 yaşındaki ablası Özge’nin yardımıyla hayata tutunmaya çalışan Özkan’ın yaşadığı sağlık sorunlarını anlatan anne Saadet Güçlü, Özkan’ın sol ayak kaval kemiğinde doğuştan sakatlık olduğunu ve televizyonda izlediği bir program sayesinde umutlarının yeşerdiğini belirtti. Anne Saadet Güçlü, yaşanan süreci şöyle anlattı :

“Çocuğum böyle doğdu, sol ayak kaval kemiğinde sorunu var. Biri sadece yarıya kadar büyümüş, diğeri ise hiç yok. Bölgedeki hastaneler olmadı, Ankara Hacettepe Hastanesi’ne götürdük. Yalnız ameliyatın başarı oranının düşük olduğunu kesilmesinin uygun olacağını düşündüler. Tabi biz şok olduk. Bir gün televizyonda tesadüfen 4 yaşında bir çocuk gördük. Aynı sorunu vardı bizim şuan ki doktorumuza gitmiş ve sağlıklı sonuç almıştı. Araştırdık, çocuğun ailesiyle görüştük ve sağlığına kavuştuğunu öğrenince biz de hemen doktoru bulduk. Doktor ücreti olarak 8 milyar istiyordu. Onu sağ olsunlar çevremizdeki insanların yardımıyla denkleştirdik.  Fakat yeşil kartlı olduğumuz için hastanede bir o kadar daha para istedi. Şuana kadar 1 dikişlik bir ameliyat yapıldı. 2 bin 500 lira verdik. Sadece esnemesi için yapılan bir ameliyattı. Eşim o dönem işsizdi. Şimdi ise İŞ-KUR’dan işe girdi.  2 ay sonra işten çıkıyor. Şimdi bu ameliyatlar tek bir ameliyat değil. Ay veya yıl aralıklarıyla sürekli operasyonlar geçirecek. Bir anne olarak çocuğum yürüsün istiyorum. Protez bacakla değil kendi bacağıyla yürüsün istiyorum.”

“Bana kalıcı bir iş lazım”

Baba Şenol Güçlü ise öncelikli olarak kalıcı bir iş talep ettiği konuşmasında, “İlk ameliyatın 15 milyar üzerinde bir maliyeti olduğu için yaptıramadık. Çocuğumuzun yüzde 51 raporuyla bakım parası alıyorduk ama SSK’lı olduğum için bakım parası da kesildi. 2 ay sonra işim sona eriyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala’nın yanına gittim. Benim hasta bakıcı sertifikam var. Şuanda da rehabilitasyon merkezine girebilmek için bir kurs var. Onu da alıyorum. Kendisi bana iş sözü verdi. O olursa kalıcı olacak, olmazsa bana kalıcı bir iş lazım. O açıdan devlet büyüklerimizden destek bekliyorum” dedi.

Muhat Orun: “Hayırseverlerin desteğine ihtiyaç var”

Ailenin sorunlarıyla yakından ilgilenen zahit Mahallesi Muhtarı Mahmut Orun da, Özkan Mutlu'nun babasının kalıcı bir işe girmesi halinde bile bıçak parası için hayırsever vatandaşların yardımına muhtaç olduklarını belirtti. Orun, “Valilikten aileye bin lira yardım aldık. AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da yardım sözü verdi. Bizim burada bayanlar Kuran Kursu var. Onlar bayağı bir ilgilendiler.  Müftü beyden Cuma günü camilerde yardım kampanyası yapılmasını istemişler. Müftü bey böyle bir şeyin olmayacağını söylemiş. Kendi aralarında bir şeyler yapıyorlar. Baba çocuğun ameliyatı ortaya çıkınca İŞKUR kapsamında işe girdi ama 2 ay sonra çıkacak. Aslında ben babaya öncelikli olarak kalıcı bir iş talep ediyorum yetkililerden. Birde baba işe girse bile bıçak parası filan derken hayırsever vatandaşlarımızın desteğine mutlaka ihtiyacımız var” şeklinde konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.