Eski yün kazaklardan halı, kilim, atkı üretiyor

Bayburt'un Mehmet Çelebi mahallesi sakinlerinden Süheyla Demir, evinde kurduğu tezgahında eski kazaklardan halı, kilim, paspas, atkı üretiyor.    

Eski yün kazaklardan halı, kilim, atkı üretiyor

Bayburt Postası - Ev hanımı olan Süheyla Demir, ev işlerinin yanı sıra farklı üretimler yaparak, aile bütçesine katkı sunuyor. Sobacılık mesleği ile uğraşan eşinin dışardan temin ettiği çömlek gibi toprağa dayalı ürünleri kendisi üreterek, eşinin dışarıya bağımılığını sona erdiren Süheyla Demir, eski yün kazakların dönüşümlerini sağlayarak da farklı ürünler elde ediyor.  

Evinin bir odasında kurduğu tezgahında eski yün kazakları sökerek, önce onları kullanılmaya hazır iplik haline getiren Demir, bu iplerden ise kilim, paspas, halı, atkı gibi ürünler dokuyor. Ürünleri satarak aile bütçesine önemli katkı sunan Demir, elde ettiği gelirle çocuklarını okuttuğunu, iki çocuğunun düğününü yaptığını ve sigortasını da ödeyip emekli olduğunu belirtiyor.

Yüzlerce tavuğu var, organik sebze de üretiyor

Bahçesinin tamamını üretim için kullanan Demir, iki tavukla başladığı yumurta ve tavuk üreticiliğinde şuan çok iyi bir noktaya ulaşmış durumda. Kuluçka makinesi de alan ve şuan yüzlerce tavuğa sahip olan Demir, bahçesinin geri kalan kısmında ise organik sebze üretiyor. Ürettiği sebzeleri hem günlük kullandığını hem de konservelik menemen, salça ve çeşitli turşular yaptığını aktaran Demir, üreterek yaşamaktan büyük bir keyif aldığını dile getiriyor. 

Anahtar Kelimeler:
Süheyla Demir
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.