Çocuklar bizden ne istiyor?

Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolaysıyla bir açıklamada bulundu.

Çocuklar bizden ne istiyor?
Bayburt Postası - Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hayrettin Pala, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü dolaysıyla bir açıklamada bulundu. Mesajında günün ve çocuk haklarının önemine değinen Pala, ailelere bazı önerilerde de bulundu.

Açıklamasında, Çocuk Haklarına Dair Sözleşme’nin tarihte en geniş kabul gören insan hakları belgesi olduğunu ve 20 Kasım 1989 tarihinde onaylanan bu sözleşme Türkiye’nin ise 1990 yılında imzaladığı bilgisine yer veren Pala, şöyle dedi:

"20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü nedeniyle özellikle ilimizde yaşayan ailelere bazı önerilerimiz olacak. Çocuklarınıza değer verin, sık sık onu sevdiğinizi söyleyin başarılı oldukları işlerde ödüllendirin. Ortak problemlerini birlikte çözün ve çocuklarınızı dinleyin. Önemli olan kardeşine veya arkadaşlarına kıyasla ne kadar başarılı olduğu değil, kendi yapabileceklerine kıyasla, ne kadar başarılı olduğudur. Çocuğunuzun iyi seçilmiş bir arkadaş çevresi olmasına özen gösterin, arkadaşları ve aileleri hakkında bilgi sahibi olun. Okul döneminde çocuğunuzun gidiş - dönüş saatlerini takip edin ve kullandığı yol güzergâhını bilin”

Çocuklar bizlerden ne istiyor?

“Herkesin nimetlerinden eşit olarak yararlandığı, savaşın olmadığı, acının, gözyaşının olmadığı âdil ve adaletli bir dünyada sağlıklı büyümek, sağlıklı yaşamak, oyun oynayacakları alanlar, kendilerini güvende hissedecekleri bir dünya istiyorlar. Okumak, öğrenmek istiyorlar, şarkı, türkü söylemek, sosyal aktiviteler istiyorlar ama bunun yanında ibadet öğrenmek, dua öğrenmek ve ahlaklı olmak istiyorlar. Evsiz barksız kimsesiz kalmak istemiyorlar. Sevginin, şefkatin ve saygının olduğu, sıcak bir aile istiyorlar”

Çocuk haklarına saygılı toplum

“Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak amacımız; Bayburt’ta çocuk hakları bilinci oluşturmak ve geleceğimizin teminatı çocuklar için yaşanabilir bir çevre planlamasının yapılması, çocuk haklarına saygılı bir toplum oluşturmak, Çocuklarla ilgili kararlarda onların görüşlerinin alınarak sürece dahil edilmesi, çocuklara uygun hukuksal ve kurumsal çerçevenin oluşturulması, İlimizdeki çocukların durum analizinin yapılması, Çocuk suçluluğu, çocuk işçiliği, ihmal ve istismarın önüne geçilmesi, İlimizde korunmaya, yardıma ve desteğe ihtiyaç duyan her çocuğa ulaşmak ve engelli çocuklara her türlü imkanın sağlanmasıdır. Bu vesileyle bütün dünyadaki çocukların ve ilimizde yaşayan çocukların 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü kutlu olsun”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.