Boşnak Lider anıldı

Genç Memur-Sen Bayburt İl temsilciliğinin 15 günde bir organize ettiği “Geleceğe Anlatılanlar” konferans serisinin ilkinde Genç Memur-Sen Bayburt Üniversite Teşkilatı, bağımsız Bosna-Hersek Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in hayatı, mücadelesi  ve dünya görüşünü anlatan bir program düzenledi.

Boşnak Lider anıldı

Bayburt Postası - Bayburt Genç Memur-Sen, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç'i bir konferansla andı. Genç Memur-Sen Bayburt İl temsilciliğinin 15 günde bir organize ettiği “Geleceğe Anlatılanlar” konferans serisinin ilkinde Genç Memur-Sen Bayburt Üniversite Teşkilatı, bağımsız Bosna-Hersek Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in hayatı, mücadelesi  ve dünya görüşünü anlatan bir program düzenledi.

Genç Memur-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Akdoğan, “Medeniyet birikimimize ve düşünce dünyamıza hayatları, fikirleri ve mücadeleleriyle büyük katkıları olan, düşünürler, devlet adamları, aydınlar, yazarlar, şairler ve gönül dünyamıza ışık tutan daha nice büyük insanı  anmak, anlamak ve tanımak için, daha da önemlisi günümüz gençliğinin bunlardan haberdar olması ve kendi fikirlerine rehberlik edecek doğru seçimleri yapabilmeleri için başlattığımız “Geleceğe Anlatılanlar” konferans serisinde bugün ilk olarak bağımsız Bosna-Hersek Cumhuriyetinin ilk Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’i anıyoruz" dedi.

Akdoğan, "20. yüzyılın sonunda Avrupa’nın göbeğinde bir ölüm-kalım mücadelesine önderlik eden ve halkının geleceği, inançları ve varoluşu uğruna bütün bir ömrünü vakfeden, bunun  yanında düşünceleri ve eserleriyle kendisinden sonraki nesillere yol gösteren, sevenlerinin “Bilge Kral” diyerek gönüllerinde yaşattığı “Aliya İzzetbegoviç”i anlatmaya, tanıtmaya çalışacağız. Bu anlamda bu programı hazırlayan başta üniversite teşkilat başkanımız Mahmut Temel kardeşim olmak üzere Üniversite teşkilatımıza,  programımıza konuşmacı olarak katılan Zeynel  Abidin Ergin ve Yunus Demir’ e teşekkür ediyor, bu güzel çalışmalarından ötürü tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından başlayan programda Üniversite öğrencileri tarafından Aliya İzzetbegoviç ve Bosna savaşıyla ilgili görüntüler eşliğinde Aliya İzzetbegoviç’in hayatı, fikirleri, siyasi ve askeri mücadelesi anlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.