Bayburt'ta Yılın Ahisi Bakır Ustası Hanefi Sarıkaya

Bayburt'ta 34. Ahilik Haftası kapsamında tören düzenlendi.

Bayburt'ta Yılın Ahisi Bakır Ustası Hanefi Sarıkaya

Bayburt Postası - Bayburt'ta yılın ahisi seçilen bakırcı Hanefi Sarıkaya'ya (66) kaftanını Bayburt Belediye Başkanı Vekili Ayşegül Aydın ile Bayburt Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Selahattin Karaman giydirdi. 

Hanefi Sarıkaya'nın Ozulu caddesindeki işyerinde düzenlenen törende konuşan BESOB Başkanı Selahattin Karaman, birkaç yıldır ahilerin özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslek dallarından seçtiklerini kaydederek, 1973 yılında Ulu Cami çevresinde çıraklık yaptıklarını söyleyerek, meslek hayatında başarılar diledi.  

Geleneksel usullerle mesleğini sürdüren Hanefi Sarıkaya'ya Bakanlık tarafından gönderilen teşekkür belgesi, plaket ve köstekli saat hediye edildi. 

Programda ayrıca yılın kalfası ve yılın çırağına hediyeler takdim edildi. 

Yılın Kalfası Motorcu Salih Akçakaya'ya hediyelerini Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Halil İbrahim Yöney takdim ederken, yılın çırağı kuaför Zeynep Gülhan'a hediyelerini ise Bayburt Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Gökhan Önder Karaoğlu verdi. 

Tören, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nivli 3 yıl önce

Neye zam gelmesini ak parti artık ipin ucunu kaçırdı geçen sene 120 lira olan un180 100 lira olan yem 150 oldu 145 lira Dap gübresi 360 oldu tonu 1400 olan kömür 2600 oldu veriyoruz mehteri artik

Avatar
temel 3 yıl önce

sayın esnaf odalar başkanına soruyorum bir senede ekmeğe iki zam olurmu buna nasıl onay verdiniz ak parti hükümetine karşı bir düşmanlığınızı var yoksa fırıncılarla ortakmısınız bir yılda yüzde 40 demek ayıp bu zam çok konuşuluyor sayın valim belekdiye başkanım siyasi yetkililer acilen harekete geçmeli ve esnaf odalar başkanıda araştırılmalı