Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel'e Gazilik Unvanı

1994 yılında terör operasyonunda yaralanan Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel, 28 yılın ardından gazilik unvanı aldı.

Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Ufuk Sami Günel'e Gazilik Unvanı

Bayburt Postası - Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü 1’inci Sınıf Emniyet Müdürü Ufuk Sami Günel (53), 1994 yılında terör operasyonunda ağır yaralandı. Gazilik unvanı için 2019 yılında başvuran Günel, 3 yıl hukuk mücadelesinin ardından gazi sayıldı. 

Yaralnadığı olayın ardından devletteki görevine devam eden Günel, 2017 yılında Bayburt Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne getirildi. 2018 yılında rütbe alarak 1’inci sınıf emniyet müdürü olan Günel, 2019 yılında gazilik unvanı almak için Sosyal Güvenlik Kurumu’na (SGK) başvurdu.

Talebi reddedilen ve 2020 yılında SGK’nın ret kararını mahkemeye taşıyan Günel, Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi’ne başvurdu. Mahkeme malullüğün tespiti ve rapor için Günel’i Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk etti. Sağlık kurulu raporu ile Emniyet Müdürü Ufuk Sami Günel’in göğüs cerrahisi ve göğüs hastalıkları açısından 6’ncı derece, ortopedik açıdan 6’ncı derece malul olduğu tespit edildi.

Günel, kararın ardından, çok istediği gazilik unvanına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirtti. 

'Meslek hayatımın en büyük unvanı' diye nitelediği gazilik unvanını onurla taşıyacağını bildiren Günel, mesleğe devam edeceğini, vatanına, milletine hizmetini sürdüreceğini kaydetti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.