Aşkale, madenci şehidini uğurladı

Aktaş, yazın işi bırakarak Erzurum'a tekrar geri dönmeyi düşünüyordu.

Aşkale, madenci şehidini uğurladı
Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında yaşamını kaybeden Erzurum Aşkaleli Semayil Aktaş, memleketinde dualar eşliğinde uğurlandı.



Semayil Aktaş'ın cenazesi önce Aşkale'de Çarşı Camii'ne getirildi. Burada ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Müftüsü Hasan Çınar başta olmak üzere kalabalık vatandaş topluluğu katıldı. Cenaze namazını kıldıran Müftü Hasan Çınar, Peygamber Efendimiz'in ,'Ailesinin geçimi sağlamak için çalışırken ölen şehittir' hadisini hatırlatarak kederli aileye ve yakınlarına sabır tavsiye etti. Aktaş cenaze namazının ardından Çatören köyünde toprağa verildi. 



Vali Ahmet Altıparmak, Semayil Aktaş'ın ağabeyi Sinan Aktaş'a, devlet olarak her zaman yanında olacaklarını ifade etti.



Evli ve 3 çocuk babası olan Semayil Aktaş, emekli olduktan sonra çocuklarının eğitim giderini karşılam üzere Soma'ya gittiği öğrenildi. Aktaş, yazın işi bırakarak Erzurum'a tekrar geri dönmeyi düşünüyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.