43 Yıllık emektardan “son düdük”

Ahmet Başar'ın mesleğine olan sevgisi ve samimiyeti, hemen olmasa da günü gelince karşılık buldu...

43 Yıllık emektardan “son düdük”

Onun hikayesi, 43 yıl önce bin bir zahmetle girdiği memuriyetle başladı. Doğup büyüdüğü memleketine hizmet etmeyi seviyordu. Ayrılmadı, tayin istemedi… 

İktidarlar, başkanlar, vekiller, müdürler değişti ama o görevinin başındaydı. Çünkü başarılıydı!

Mesleğine olan sevgisi ve samimiyeti, hemen olmasa da günü gelince karşılık buldu. Çeşitli mevkilerin ardından, önce müdür yardımcılığa yükseldi, ardından da kurumuna müdürlük yapmaya başladı. 

Ve tam 43 yıl, Erzurum Garı’nda düdük çaldı!

“Memuriyette başarının 2 sırrı vardır…”

1949 doğumlu olan ve 43 yıldan beri Erzurum Garı’nda görev yapan Erzurum Gar Müdürü Ahmet Başar, emekliye ayrıldı. 

43 yıllık emektara, Devlet Demiryolları çalışanları tarafından veda yemeği verildi.

Duygusal bir gece yaşayan Ahmet Başar; arkadaşlarından sadece “helallik” istedi.

Artık emekli olduğunu anımsatan Ahmet Başar, memleketi Erzurum’a 43 yıl hizmet etmenin kendisi için gurur verici olduğunu söyledi. 

Ve “memuriyette başarının 2 sırrı vardır” dedi, tecrübesini konuşturdu: 

“Devlet Demiryolları Erzurum Gar Müdürlüğünde memur hayatım 1972 yılında başladı. 1987’den 1994’e kadar Müdür Yardımcısı, 1994 yılından bugüne kadar da Erzurum Gar Müdürü olarak görev yaptım. 43 yılın verdiği tecrübe ile sizlere iki sır vermek istiyorum. Bunlardan birincisi yaptığınız görevi çok sevin, hatta öyle ki aşık olun. Yoksa çekilmez’! Diğer ikincisi ise zaman zaman karşı tarafa geçin ve kendinize oradan bakın. Tarafsız bir şekilde kendinizi eleştirin.” 

TCDD Erzurum İşletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, emektar Gar Müdürü Ahmet Başar‘a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.