26 Yıldır mühür onda

30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden muhtar adayı olan Öztuna, Bayburt’ta karşısına rakip çıkmayan sayılı muhtarlardan biri...

26 Yıldır mühür onda
Bayburt Postası - Bayburt’un Tuzcuzâde Mahallesi Muhtarlığını 1988 yılından buyana sürdüren Yusuf Öztuna (74) bir seçimi daha geride bırakmaya hazırlanıyor. 30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yeniden muhtar adayı olan Yusuf Öztuna, Bayburt’ta karşısına rakip çıkmayan sayılı muhtarlardan biri.

1988 yılında dönemin mahalle muhtarı Talip Kondolot’un vefat etmesiyle birlikte aza olarak vekaleten baktığı muhtarlığı bugüne kadar sürdüren Öztuna, “Tuzcuzâde mahallesine hizmet etmek benim için çok önemli bir görev. Komşularımı çok seviyorum. Bu görevi de büyük memnuniyet duyarak yapıyorum. Tuzcuzâde mahallesi sakinlerine de özel bir sevgim var” dedi.

26 yıllık görev süresi boyunca rahatsızlıkları bulunan iki kardeşin 15 yıl boyunca bakımlarıyla ilgilendiğini ve bu durumu unutamadığını söyleyen Öztuna, “Sevgi ve Hayrettin kardeşler vardı mahallemizde. 15 yıllık onlara vasiliğim var. Onları unutamam. Onların sosyal yaşantılarıyla bire bir ilgilendim. Onların 15 yıl maaşlarını çekip, giderleriyle tüm işleriyle ilgilendim. Allah ölmüşlerimize rahmet eylesin” diye konuştu. 

2004 yılında Tuzcuzâde Mahallesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin kurulmasıyla birlikte mali işlerle uğraşmayı bıraktığını ifade eden Öztuna, dernek başkanı Seddar Saka ve yönetim kurulu üyesi Kurban Atmaca’nın derneğin tüm sıkıntılarıyla yakından ilgilendiklerini belirtti. 

30 Mart 2014 yılında yapılacak Muhtarlık seçimlerine rakipsiz giren Öztuna, “Muhtarlık bağırıp çağırmak değildir, herkese sevgiyle saygıyla yaklaşmayı gerektirir. Sanırım bende onu acizane yapıyorum. Mahallelimin ve mahalle odamızın hizmetçiliğine devam edeceğim” şeklinde konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Selim Vardar 10 yıl önce

Muhtarım biz de seni seviyoruz. Allah başımızdan seni eksik etmesin.

Avatar
Ali Kemal TEMUÇİN 10 yıl önce

O, tüm mahallenin muhtarı olmadan önce de "Yusuf Aga"sıydı. Kibarlığı, hoşsohbetleri, gönül zenginliği en önemlisi de küçüklere yaklaşımı ve onlara verdiği değer unutulur mu? Siz muhtarınızı seviyorsunuz, biz tam 55 yıldır "Yusuf Aga"mızı seviyoruz, eksilmeden... Hamza Abi'yi de rahmetle anıyoruz.

Avatar
EKREM ZAN 10 yıl önce

ALLAH YAR VE YARDIMCIN OLSUN GÜZEL İNSAN

Avatar
Ertuğrul Haşlak 10 yıl önce

Yusuf abimiz gerçekten mümtaz bir insandır. İstikameti insanlık üzerine olan bu büyüğümüzün bir olayına şahit oldum dedim ki bu kadar sabır ancak eyyüp peygamberde vardır. Bizim kokudan 10 dakika bile durmadığımız bir evin bütün hizmetlerini her gün onun yaptığına şahit olduğumda çok duygulanmıştım. Keşke her mahallede bir Yusuf abimiz olabilse kendisini yürekten destekliyor başarılar diliyorum.

Avatar
SAVAŞ KARABULUT 10 yıl önce

Sayın Muhtarım size ve Seddar SAKA' ya mahallemize yaptığınız güzel hizmetlerden ve hoşgörünüzden dolayı TEŞEKKÜR ediyorum. Sizin hizmetleriniz gelecek kuşaklara inşallah örnek olur. Bizde sizleri seviyoruz. Siz bu görevde oldukça inanın bizde sizlerle beraber olmaya gayret ederiz. İyi ki varsınız. Size kucak dolusu selamlar sunuyorum.

Avatar
Hikmet Sevda 10 yıl önce

Muhtarım görevinizde başarılar dilerim Allaha emanet olalım

Avatar
selim vardar 8 yıl önce

Muhtarım bizde seni çok seviyoruz.Allah eksikliğini vermesin.