21 yıl sonra minnetle anılan bir lider

"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu...

21 yıl sonra minnetle anılan bir lider
Bayburt Postası - 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, ölümünün 21. yılında kabri başında törenle anıldı. 17 Nisan 1993'te Çankaya Köşkü'nde görevi başındayken hayatını kaybeden 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı anma töreni Topkapı'daki kabri başında düzenlendi.

Törene, Özal'ın eşi Semra Özal, çocukları Ahmet ve Efe Özal, gelini Sinem Özal, torunu Serra Özal ile birlikte Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Selami Altınok, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Orhan Çınar ve sevenleri katıldı.

Cumhurbaşkanlığı temsilcisi anıta çelenk koyularak başlanan törende saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra başta Semra Özal ve Ahmet Özal olmak üzere aile üyeleri taziyeleri kabul etti.

Törende bir açıklamada bulunan Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Özal'ın 21 yıl sonra rahmet ve minnetle anılan bir lider olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, "Biz de O'nun açtığı ufukla Türkiyemizi daha ileri götürmek için çalışıyoruz. Sadece hoş sedalar bırakmamıştır, Türkiye'ye bir vizyon da bırakmıştır, önemli olan o vizyonu genişletmek. Allah rahmet eylesin, rahmetli Menderes de Türkiye'de sivil demokrasiye geçişin önderlerindendir, kendisi de bir darbe sonucu idam edilmiştir. Rahmetli Menderes de milletin adamı, milletin evladı olmuş ülkemize büyük hizmetler etmiştir. Allah rahmet eylesin kendisine de duamızı yaptık." şeklinde konuştu.

Semra Özal ve Ahmet Özal'ın da birer anı konuşması yaptığı törende Turgut Özal'ın 6 yaşındaki torunu Serra Özal, dedesinin mezarına çiçek bıraktı. Gazetecilere bir açıklama yapan 6 yaşındaki Serra, "Dedem, Atatürk'ten sonra Türkiye'ye renk getirdi. Onu çok seviyorum" dedi.

"İkinci memleketim" dediği Bayburt'u Türkiye'nin 69'uncu vilayeti yaptı

Yandaş ve muhalif birçok kesim tarafından çağdaş Türkiye'nin mimari olarak takdirle yad edilen 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, 1989 yılında Bayburt'u il yapmıştı. 12 Eylül darbesinin ardından Anavatan Partisi'ni kurarak milletin umudu olan Özal, kara bulutların Türkiye üzerine çöktüğü bir dönemde büyük hizmetlerin önünü açmıştı. Aynı zamanda Türkiye'nin ilk 'sivil' Cumhurbaşkanı da olan Özal, ülkemize yaptığı büyük hizmetlerin yanı sıra "ikinci memleketim" dediği Bayburt'u 25 yıl önce il yaparak, Bayburtlular'ın gönlünde taht kurmuştu.


Anahtar Kelimeler:
BayburtTurgut özalAnap
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Abdullah 10 yıl önce

Cenabı Allah c.c. rahmet eylesin, değerli bir devlet adamıydı, rahmetle anıyoruz,..

Avatar
Fatih 10 yıl önce

Evet hasretle anıyoruz ancak adı şehir olmakla şehir olunmuyor. Bakan Güllücenin dönemin Belediye başkanının gözünün içine bakıp kentsel dönüşüme ihtiyaç var gerçeği hala bayburt vekili ve yerel ototrite tarafından algılanmamış

Avatar
Nursem 10 yıl önce

Allah rahmet eylesin muzip söyler ciddi yapardı.
Örnek: Bayburtu il yapacağına kim inanırdı??

Avatar
Cengaver 10 yıl önce

Başımızın tacısın. Gonullerdeki yerin doldurulamadı.