Yılbaşı değil Mekke’nin Fethi

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Şair Zihni Kültür Merkezi'nde 'Mekke'nin Fethi Gecesi' düzenledi. Geceye çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılbaşı değil Mekke’nin Fethi
Bayburt Postası - Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi 'Mekke'nin Fethi Gecesi' düzenledi. Anadolu Gençlik Derneği tarafından ortaokul, lise ve öğretmenler arasında düzenlenen Mekke’nin Fethi konulu şiir, kompozisyon ve makale yarışmalarının kazanlarına ödül takdimi yapılan gecede Bayburt Belediye Başkanı Hacı Polat’a da programa yapmış olduğu katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Şair Zihni Kültür Merkezi’nde Yakutiye Camii İmam Hatibi Mehmet Battal’ın Kuran-ı Kerim okumasıyla başlayan programda  Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi Başkanı Halil İbrahim Coşkun bir konuşma yaptı. Mekke'nin Fethi Gecesi'nin batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu değerlere bir cevap olduğunu söyleyen Coşkun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz”

“Anadolu Gençlik Derneği öteden beri bilgili, inançlı ve çalışkan bir nesil yetiştirmenin gayretinde olan müstesna bir kuruluştur. Yaptığımız çalışmalar evrene, çevreye, insanlara ve kendine karşı sorumluluklarının farkında; tarihine, çağına ve yarınlara duyarlı; kardeşliğin, merhametin, sevginin ve iyiliğin yaygınlaştırılmasında ve adaletin tesisinde emek sahibi bir gençlik profili oluşturmanın çabasıdır. Anadolu Gençlik Derneği mensupları olarak bizler iyinin, doğrunun, faydalının ve adaletin yeryüzüne egemen olması mücahedesinde aynı inancı paylaşan her renkten ve ırktan herkesi kardeş bilirken, hangi renkten ve ırktan olursa olsun tüm mazlumların yanında olmayı da kendimize görev addediyoruz. Aynı şekilde yeryüzündeki her insan için yaşama hakkını, inanç ve düşünce hürriyetini,  aile oluşturma ve neslini koruma hakkını, mülkiyet edinebilme hakkını ve akıl sağlığının güvenceye alınması hakkını temel ve vazgeçilemez haklar olarak kabul ediyoruz.”

“Her insana sevgiyle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz”

“Biz özgürlük, adalet ve refahı sadece bir ırkın ya da bir bölgenin hakkı olarak görüp kendinden olmayanı ötekileştiren ve tahakküm altına almaya çalışan her türlü düşünceye karşıyız. Hangi düşünceden olursa olsun her insanın insan olmakla yeryüzünde en değerli varlık vasfına sahip olduğuna inanıyor ve her insana sevgiyle, şefkatle, merhametle yaklaşmak gerektiğine inanıyoruz. Zulüm ve baskıya dayanan siyasi anlayışları, vicdanları karartacak boyutlara ulaşan eğlence tutkusunu, sömürüye dayanan zenginliği, ahlaki değerlerden yoksun bilimi, paylaşmayı zarar kabul eden iktisadi tavırları, insanları önemsemeyen teknolojiyi, haksızlara karşı ses çıkarmayan bir din anlayışını toplumun çürümesinde ve yok oluşunda en etkili faktörler olarak görüyoruz. Komşumuz açken tok yatmayı kendimiz için utanç vesilesi sayıyoruz ve insanların yararına en azından yoldaki bir taşı kaldırmaya sevk etmeyen her türlü boş inançtan uzak olmayı yeğliyoruz.”

“Kokuşmuş değerlere bir cevaptır”

“Anadolu Gençlik Derneği’nin ilk günden beri geleneksel olarak kutladığı Mekke’nin Fethi programı bu yıl da 81 şubemizde 600 kadar noktada icra edilmektedir. Bu program aynı zamanda batılılaşma sürecinin getirmiş olduğu kokuşmuş değerlere bir cevaptır. Yılbaşı eğlencesi adı altında yapılan tüm çirkinliklere ve iffetsizliklere bir cevaptır.”

Anadolu Gençlik Derneği Bayburt Şubesi üniversite teşkilatı mensuplarından oluşan Grup Salah’ın ilahileriyle renk kattığı gecede Süleyman Akyüz tarafından ‘Mekke’nin Fethi’’ konulu konferans verildi. Yaklaşık 1.5 saat süren konferansın ardından AGD Başkanı Halil İbrahim Coşkun tarafından Süleyman Akyüz’e plaket takdim edildi. Programda ayrıca katkılarından dolayı Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Saadet Partisi Bayburt Belediye Başkanı adayı Fatih Burak, Memur-Sen Başkanı Fikret Özbey, Din Görevlileri Derneği Başkanı  Engin Yazıcıoğlu’na plaketlerini ise Bayburt Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
serkan çayoglu 9 yıl önce

ben cok hos buldum mekkeyi arastiracagim simdi gitmeyi de planliyor sevgilerimi sunarak soize veda ediyorunm