'Ufka Yolculuk' hadis yarışmasına başvurular başladı

Türkiye genelinde düzenlenen 'Ufka Yolculuk' adlı ödüllü hadis yarışmasının Bayburt ayağını BAYÇED Derneği üstlendi.

'Ufka Yolculuk' hadis yarışmasına başvurular başladı
Bayburt Postası - Türkiye genelinde düzenlenen 'Ufka Yolculuk' adlı ödüllü hadis yarışmasının Bayburt ayağını BAYÇED Derneği üstlendi.
 
Bayburt eski Belediye Başkanı ve BAYÇED Derneği Başkanı Hacı Ali Polat, konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, bu yıl 'Riyazü’s Salihin‘den 1001 Hadis Seçkisi' adlı kitapta yer alan hadisleri konu alan yarışmaya her yaştan insanın katılabileceğini söyledi. 

Hazreti Peygamberin örnek hayatının ve söylemlerinin günümüzde ortaya çıkan ehli sünneti reddeden sapkın fikirlere karşılık en önemli kaynak olduğunu kaydeden Polat, "İlk yıl Bayburt'ta 156 kişinin katılımıyla başlayan ufka yolculuk yarışmaları sonraki yıllarda 200 ve 300 kişiye ulaşmış ve bu sayının daha da artacağını beklemekteyiz. 7'den 70'e herkesin katılacağı bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Tamamen gönüllülerden oluşan bu yarışma ÖSYM sisteminde yapılmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu başta olmak üzere bir çok STK yarışmamızı desteklemektedir" dedi. 

21 Şubat'a kadar Ufka Yolculuk adlı internet sitesinde başvuruların yapılabileceğini kaydeden Polat, Türkiye genelinde dereceye giren 16 kişiye Umre Seyahati, 28 kişiye tablet bilgisayar ve ayrıca para ödülü verileceğini kaydetti. 

Polat, Bayburt'ta dereceye girenlere ise Bayburt Grup AŞ'nin sponsorluğunda birincilere tam altın, ikincilere yarım altın, üçüncülere çeyrek altın verileceğini söyledi.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mehdi öz-ist 8 yıl önce

PEYGAMBER EFNDİMİZN SAHABEİ.R.A.BAYBURT VE KÖYLERİNDE BULUNAN
TÜRBE MEKAN VE MAKAMLARI BASINDA YAYIMLANDI,DOLAYISIYLA,MÜŞTEHİD
MAKAMINDA BULUNAN SAHABE EF.R.A.TÜRBE VE MEKANLARININ ONARIM
TANITIMI,NDAN DOLAYI ŞEFAATLARI MUKADDER OLACAKTIR.! VE ŞEHİTTİRLER.!*ALİ İMRAN,169-170-171...NİSA 69
HADİSİ ŞERİF:RESULU EKREM BUYURDU.S.A.V.:ASHABIMDAN HER HANGİ BİR KİMSE,BİR ÜLKEDE ÖLÜRSE,KIYAMET GüNÜ"O ŞEHRİN ÖNÜNDE BİR LİDER VE NUR OLARAK MAHŞERE KALDIRIR,!Tirmizi,4119,Menakıp,3864