“Tabiat sevgisiyle ibadet sevgisi karşı karşıya gelmez“

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu'na cami yapılması girişimi ve çevrecilerin tepkisini, "Sevgiler üzerinden öfkelerimizi göstermek bize yakışmıyor" şeklinde değerlendirdi.

“Tabiat sevgisiyle ibadet sevgisi karşı karşıya gelmez“
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Validebağ Korusu'na cami yapılması girişimi ve çevrecilerin tepkisini, "Sevgiler üzerinden öfkelerimizi göstermek bize yakışmıyor." şeklinde değerlendirdi. Prof. Dr. Görmez Türkiye Diyanet Vakfı, Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) ve Orman Genel Müdürlüğü’nün ortaklaşa başlattığı "81 İlde KAGEM Orman Projesi" kapsamında düzenlenen ağaç dikme merasimine katıldı.

Ankara’nın Çubuk ilçesindeki törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “Bugünlerde İstanbul’un bir bölgesinde bir tartışmaya şahit oluyoruz. 800 metrekare bir alana bir cami, mescit inşa edilecek. Bir tarafta mescit inşa etmek üzere yer alan insanları, diğer yandan ağaçlar kesilmesin diye gösteri yapan insanları görüyoruz. Her şeyden önce bu bize yakışmıyor. İbadet sevgisiyle tabiat sevgisi, karşı karşıya gelecek sevgiler değildir. Biz gönül dünyamızın derinlerinde hala sakladığımız öfkeleri, başka şekillerde ifade etmeliyiz. O öfkeleri tabiat sevgisiyle mabet sevgisi üzerinden ifade etmemeliyiz. Bu bize asla yakışmıyor. Bütün yeryüzü bize mescit kılındı. Yeryüzünde gördüğümüz bütün ağaçlar, çiçekler birer abiddir. Bütün yeryüzü bir mabeddir. Dolayısıyla ibadet sevgisiyle kainat sevgisini karşı karşıya getirerek, birbirimizi üzmek, bu sevgiler üzerinden öfkelerimizi göstermek bize yakışmıyor. Bunun da bir an evvel sona ermesini diliyorum.” dedi.

Haber: Cihan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.