Şehit Oktay Altıntaş, kabri başında anıldı

Şehit Oktay Altıntaş, Ramazan Bayramı'nın birinci gününe denk gelen şehadet yıldönümünde kabri başında anıldı.

Şehit Oktay Altıntaş, kabri başında anıldı

Bayburt Postası - Bayburt Şehit ve Gazi Aileleri Dayanışma Derneği'nin düzenlediği anma programda duygularını paylaşan Vali Cüneyt Epcim, şehit yakınlarına sabırlar diledi.

Epcim, 1990'lı yıllarda terörle mücadelenin yoğun geçtiğini belirterek, "O bölgeyi yakından tanıyan biri olarak, dünyanın en sert coğrafyalarından biri olduğunu söyleyebilirim. Bu noktalarda terörle çok çetin bir mücadele yapıldı. O dönemde profesyonel askerlik yoktu, birer er olarak kahramanca, vatan sevgisiyle oralarda çok büyük işler yaptılar. Allah onlardan razı olsun" dedi. 

Hakkari'de görev yaptığı 5 yılın terörle mücadelenin yoğun geçtiği dönemler olduğunu aktaran Vali Epcim, "Türkiye'de en çok şehit cenazesine katılmış kardeşlerinizden biriyim. Her şehit cenazesinde yüreğimiz biraz daha fazla pişti, dolgunlaştı, yandı. Şehit ailelerimizle de çok yakın temaslarımız oldu. Her şehit cenazesinde oradan bu bölgelere şehit uğurlarken Itrî'nin bestelediği tekbiri, o askerlerin toplu bir şekilde söylediği manzaralarla çokça karşılaştık. Çok büyük duygusallıklar içeren sahneleri yaşadık. Onun için her şehit anmasında yüreğimiz o duygularla haşır neşir oluyor. Biz Oktay kardeşimizin şehadetinin hayırlı ve mübarek olmasını, makamının âli olmasını temenni ediyoruz. Allah onlardan razı olsun" diye konuştu.

ŞAGDER Başkanı Selami Köksal ise, 2019 yılından itibaren şehitleri anma programı düzenlediklerini hatırlatarak, "Onları unutturmamak adına Bayburt ili sınırları içerisinde kabri bulunan şehitlerimizi, şehadetlerinin sene-i devriyelerinde, şehit ailelerimizin acılarını paylaşmak, devletimizin, milletimizin, bizlerin onların yanında olduğunu göstermek için kabirleri başında anma programı düzenliyoruz. Bugün de Şehit Oktay Altıntaş'ın 13 Mayıs 1994 tarihinde 11 silah arkadaşı ile birlikte şehit olduğu tarihin yıldönümü. Allah mekanını cennet etsin" dedi. 

Köksal, Şehit Altıntaş'ın özgeçmişi ile ilgili verdiği bilgide, "Şehit Piyade Komando Onbaşı Oktay Altıntaş, 15.08.1972 tarihinde Aydıntepe'de doğdu. Baba adı Rüştü, anne adı Kadriye'dir. Vatani görevini 1972/4 tertip olarak Mardin'in Midyat ilçesindeki 2. Komanto Taburunda sürdürürken,13 Mayıs 1994 günü Şırnak ili Gabar Dağı Seslice Karageçit Mevkii'nde Bölücü Terör Örgütü'yle yapılan çatışma sonucu şehit düşmüştür. Şehidimizin naaaşı düzenlenen törenle Aydıntepe'deki aile kabristanına defnedilmiştir" dedi.  

Kuran-ı Kerim okunan anma töreninde dualar edildi, şehidin kabrine karanfiller bırakıldı.

Aydıntepe Kale Cami bahçesindeki şehidin kabri başında gerçekleşen anma törenine; Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Bayburt Jandarma Alay Komutanı Ramazan Yiğit, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, Bayburt Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Kemal Gümrükçü, ŞAGDER Başkanı Selami Köksal, Bayburt Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Murat Okutmuş, emniyet ve jandarma personeli, şehit yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Çatıksu ve Yukarı Kırzı köyünde şehit aieleleri ziyaretleri

Vali Epcim, buradaki anma programının ardından kabrin hemen karşısında bulunan Şehit Oktay Altıntaş'ın kız kardeşlerinin evini ziyaret ederek, bir süre şehit yakınları ile sohbet etti. Vali Epcim, daha sonra Çatıksu köyünde Şehit Muammer Ateş'in, Yukarı Kırzı köyünde ise Şehit Muammer Gür’ün ailelerini ziyaret edip bayramlarını tebrik ettik.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.