‘Mekke’nin Fethi’ ve Arvasi aynı seminerde

Bayburt Ülkü Ocakları tarafından 'Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi' konulu seminer düzenlendi. Mekke'nin Fethi’nin 1383. yıldönümü münasebetiyle ortaöğretim ve üniversite gençlerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak İmam Hatip Tatbikat Cami görevlisi Adnan Demircioğlu katıldı...

‘Mekke’nin Fethi’ ve Arvasi aynı seminerde

Bayburt Postası - Bayburt Ülkü Ocakları tarafından 'Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi' konulu seminer düzenlendi. Mekke'nin Fethi’nin 1383. yıldönümü münasebetiyle ortaöğretim ve üniversite gençlerine yönelik düzenlenen seminere konuşmacı olarak İmam Hatip Tatbikat Cami görevlisi Adnan Demircioğlu katıldı. Aynı seminerde Türk-İslam Ülküsü'nü kitaplaştıraran Ülkücü Hareket’in önemli fikir adamlarından Seyyid Ahmet Arvasi de anıldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanı Oğuzhan Okutmuş ve yöneticilerinin de hazır bulunduğu seminerde Mekke'nin Fethi ile ilgili konuşmayı Adnan Demircioğlu yaptı. Demircioğlu, “Hz. Muhammed ve ashabının Mekke'nin Fethi için verdikleri mücadeleler çok mühimdir. Bizler de onu görmeden severek, yolundan giderek onların o günkü mücadelelesine layık olmalıyız" dedi. Demircioğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi :

"Çoğu gencimiz, yaşlımız bu gecede kültürümüzle hiç alakası olmayan etkinliklere katılırken sizlerin burada 'Mekke'nin Fethi' seminerine katılmanız gerçekten gurur vericidir. İslam tarihinde çok önemli bir yer tutan Mekke'nin fethi bizim için yılbaşından kat kat önemlidir. Mekkelilerin Hudeybiye Antlaşması'na aykırı hareket etmeleri üzerine Hz. Muhammed'in ashabıyla birlikte Mekke'ye yürüdü. Bunun üzerine Müslümanlar kısa sürede Mekke'yi fethettiler. Mekke'nin Fethi’nden bir süre sonra da Mekkeliler Müslüman oldular. Mekke'nin fethiyle Arabistan’daki en büyük güç Müslümanların oldu. Kabe, Müslümanların eline geçti ve İslamiyet'in yayılışı hızlandı. Hz. Muhammed ve ashabının Mekke'nin Fethi için verdikleri mücadeleler gerçekten çok mühimdir. Bizler de onu görmeden severek, onun yolundan giderek onların o günkü mücadelelerine layık olmalıyız."

Soru-cevap şeklinde devam eden seminer sonunda Bayburt Ülkü Ocakları 2. Başkanı Şakir Eraslan tarafından Ülkücü Hareket’in önemli fikir adamlarından Seyyid Ahmet Arvasi'nin hayatı ve mücadelesi anlatıldı.

Şakir Eraslan, "Türk-İslam Ülküsü'nü kitaplaştırarak fikir dünyamızda mihenk taşı olan Seyyid Ahmet Arvasi'yi vefatının 25. yıl dönümünde anıyoruz. Seyyid Ahmet Arvasi ülkücünün gönül deryasındaki millet sevdasının fikir dünyasında izah etmesi münasebeti ile çok büyük bir değerimizdir. O değerin yeni nesillere anlaşılacak şekilde aktarılması Ülkü Ocakları'nın bir mirasıdır" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hakan Turan 10 yıl önce

Evvela bu yeni site dizaynınız hayırlı olsun, gayet güzel olmuş. Face üzerindende yorum ve takip etmekte gayet güzel bir fikir. Bu anlamlı geceyi unutmayıp bir de peygamber torunu seyyid arvasiyi hatırlatan seminerinden dolayı ocak başkanı ve yönetimini tebrik ederim, iyi ki varsın ocak.