Kutlu Doğum Haftası'nın teması: 'Birlik, beraberlik ve kardeşlik'

Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu kapsamda Bayburt'ta da etkinlikler organize ettiklerini söyledi.

Kutlu Doğum Haftası'nın teması: 'Birlik, beraberlik ve kardeşlik'
Bayburt Postası - Bayburt Müftüsü Kemalettin Aksoy, Kutlu Doğum Haftası'nın her yıl olduğu gibi bu sene de çeşitli etkinliklerle kutlandığını, bu kapsamda Bayburt'ta da etkinlikler organize ettiklerini söyledi.
Aksoy, makamında yaptığı açıklamada, 2016 yılı Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Bu sene Kutlu Doğum Haftası'nın geçen yıllara göre daha erken kutlanmaya başlanacağını ifade eden Aksoy, kutlamaların 9 Nisan Cumartesi günü başlayıp, 20 Nisan Çarşamba günü tamamlanacağını belirtti.

Aksoy, bunun nedenini Kutlu Doğum Haftasına olan halkın yoğun ilgisine bağlayarak, "Bu yıl Kutlu Doğum Haftası, 'İnsanlığı Yüceltmek İçin Gelin Birlik Olalım: Tevhit ve Vahdet' ana başlığı altında kutlanacak. Tevhit, Allah'ın bir olması demek, vahdet ise bir şey etrafında Müslümanların toplanması, vahdet yapması, hep birlik olması. Yani kısaca birlik, beraberlik ve kardeşlik. Bugün Müslümanlar bir mi? Maalesef paramparça. Bugün dünyada hep Müslüman kanı akıyor. Onun için gelin birlik olalım teması işlenecek." dedi.

Bayburt İl Müftülüğü olarak kendilerinin de bu kapsamda il genelinde çeşitli etkinlikler planladıklarını belirten Aksoy, "İlimizde bu kapsamda ilk etkinlik 11 Nisan Pazartesi günü Ulu Cami de mevlit programıyla başlayacak. Yine aynı gün Memnune Evsen Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ndeki vatandaşlarımızı ziyaret edeceği, cezaevindeki tutuklu ve hükümlüleri ile hastanede tedavi gören hastaları ziyaret edeceğiz." diye konuştu.

Aksoy, hafta dolayısıyla il merkezi, ilçeler, beldeler ve köylerde kadın ve erkeklere yönelik ayrı ayrı konferanslar ile çeşitli etkinlikler organize ettiklerine vurgu yaparak, şunları söyledi:

"İlimizde Kutlu Doğum Haftası ana programı kapalı spor salonunda 16 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Burada Kuran ziyafeti ve 1001 hatim duası olacak. 18 Nisan Pazartesi güne Şair Zihni Kültür Merkezi'nde Bayburt Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nasrullah Hacımüftüoğlu hocamızın 'Hazreti Peygamber, Tevhit ve Vahdet: Gelin Birlik Olalım' konferansı yapılacak. Programlar 22 Nisan tarihine kadar devam edecek. Geçen yıllarda olduğu gibi bu yılki etkinliklere de halkımızın yoğun katılımı olacağını bekliyoruz." diye konuştu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kasım 8 yıl önce

müftü efendi hangi birlikten bahsediyorsun. akp li olmayan, malum sendika nın dışında sendikalara üye olanlara yaptığınız zulümden sonra hangi birlikten bahsediyorsun. insanların içinde hiç saygınlığınız kalmadı, onu biliniz. bu zulme müftü efendi olarak sizde ortaksınız. sevgili peygamber efendimizi bu işe karıştırmayın. diyanet sizin müftülük döneminiz kadar siyasete bulaşmamıştı. siz önce gidin akp' nin konvoylarına katılan işi gücü siyaset olan siyaten memurları tehdit eden bazı imam ve müezzinlerinizin kulağını çekin.

Avatar
MEHDİ ÖZ-ALMANYA 8 yıl önce

PEYGAMBER EF.S.A.V .ARKADAŞALRI SAHABELER İN TÜRBE MEKAN VE MAKAM,LARI BAYBURTTA"ANILMASI YAD EDİLMESİ,KUTLU DOĞUM HAFTASIN
DA ÇOK GÜZEL MÜBAREK OLUR,PEYGAMBERİMZE SELAT VE SELAM OLSUN
SAHABELERİNİN R.A.SELAM OLSUN,ŞEFAATLARINA CÜMLEMİZİ NAİL EYLESİN