Hayırsever aile tarafından yaptırılacak caminin temeli atıldı

Bayburt Belediyesi, Şingâh Mahallesi Ihlamur Kent mevkisinde hayırseverler tarafından yapılacak cami için arsa tahsisinde bulundu.

Hayırsever aile tarafından yaptırılacak caminin temeli atıldı
Bayburt Postası - Hayırsever Aktaş Ailesi tarafından yaptırılacak olan cami 500 kişi kapasiteli olacak. 
Caminin temel atma törenine katılan Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci burada yaptığı konuşmada, “Bugün burada hayırlı bir iş için toplandık. Aktaş ailesinin hanımefendisi Sebahat Hanım kendi adına bir cami yaptırma arzusunda olduğunu bize daha önce bildirdiler. Biz de Bayburt Belediyesi olarak böyle bir hayır için daha önce var olan bir arsamızı tahsis ettik. İnşallah hayırlara tebdil olur” dedi.

Caminin yapımında emeği geçenlere ve Aktaş ailesine teşekkür eden Başkan Pekmezci, “Bizim en büyük arzumuz asırlar boyunca bu topraklarda milli ve manevi değerlerimizle ayakta durduk. Bundan sonra da minarelerdeki ezan sesleri ve gönderdeki bayrağımız dalgalandıkça ebedi yurt olarak tuttuğumuz bu vatan parçası bizim geleceğimiz ve geçmişimizle birlikte yarınlarımızı yönlendirecek ve bu şekilde devam edecek. Burada mahalle sakinlerinin yararlanacağı bir sosyal tesisle beraber bir cami yapılacak. Bu çevredeki insanlarımıza hizmet edecek. Bayburt’taki bu dayanışma ruhunun ve dayanışma duygusunun en güzel örneğini tekrar burada göreceğiz. Emeği geçenlere ve bu konuda gerçekten içten ve samimi duygularla bu caminin yapımını sağlayan Aktaş ailesine ben belediye başkanı olarak teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından müftülük görevlilerince Kur’an-ı Kerim okunması ve İl Müftüsü Hasan Başoğlu tarafından yaptırılan duadan sonra caminin temeli atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bilim İlim 5 yıl önce

Tabi ki cami yapılacak tabi ki insanların ibadet yeri yapılacak ama bayburt ta zaten çok şükür adım başı camii var onun yerine bir matematik atölyesi bir fizik atölyesi çocuklarımızı geleceğe yönelik yetiştirecek dünyaya ülkemize bilgisiyle ilmiyle damga vuracak insanlar geliştirebilirdik. Ama ısrarla yapmıyoruz inşAllah diğer hayır sever insanlar bundan sonra gerekeni yaparlar.

Avatar
Emmi 5 yıl önce

İsraftan başka bişey değil çok değil 150 metre aşağıda reyhan camisi var her vakit namazı boş

Avatar
Ali 5 yıl önce

Cemaat potansiyeli olan bir mevkiye yapılsa idi daha makbul olurdu. Ana yol kenarında, etrafı daha ferah, park yerlerinin olduğu yoldan gelip geçen daha cok transit gecen yolcuların ve kamyoncuların faydalanabilecegi Bayburt'da yakışır, Bayburt taşından yapılan bir cami olması en büyük dileğimizdir. Yaptırımlardan Allah razı olsun.

Avatar
Osman develi 5 yıl önce

Ne kadar güzel insani yatırımdırki,Allah'ın yeryüzündeki temsilcilerine Mabet yapma yarışındaki AKTAŞ Ailesine ve Saygıdeğer başkanımıza saygılarımızı sunuyoruz.