Hacı Osman Efendi'nin mezarı restore edildi

Hacı Osman Efendi’nin (1766-1829) Aydıntepe’de bulunan mezarı restore edildi.

Hacı Osman Efendi'nin mezarı restore edildi
Bayburt Postası - Hacı Osman Efendi’nin (1766-1829) Aydıntepe’de bulunan mezarı restore edildi. Aydıntepe Merkez Camileri Yaşatma Derneği tarafından restore edilen mezar başında tören düzenlendi.

Törene Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Vali Yardımcısı Abdulhamit Karaca, Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Aydıntepe Belediye Başkanı Haşim Şentürk, bazı kurumlaeri ve vatandaşlar katıldı.

Odabaş: "Ülkemize sahip çıkmak zorundayız"


Törende bir konuşma yapan Bayburt Valisi Yusuf Odabaş, "Onlar ki bu ülkeyi kendi şehitliğiyle kanlarıyla yoğrularak bize teslim etmiş mutlaka bizlerde onlara layık olma durumundayız. Layık olabilmek için mutlaka çok çalışmak, gençlerimizi iyi yetiştirmek ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Konuşmasında birlik beraberlik vurgusu yapan Vali Odabaş, şunları söyledi:

“Bu güzel günde çok önemli bir zatımızın, şehidimizin mezarının restorasyonu nedeniyle bir arada olmaktan dolayı hepinize sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hepinizin bildiği gibi ülkemiz çokça şehit kanlarıyla yoğrulmuş bir ülkedir. Bizlere düşen görev şehit kanlarıyla yoğrulmuş olan bu ülkemizi onlara layık olacak şekilde mamur etmek, eğitimli bilgili tecrübeli olan gençlerimize ödünç olarak aldığımız bu ülkeyi teslim etmek olması gerekir. Onlar ki bu ülkeyi kendi kanlarıyla yoğurarak bize teslim etmiş. Mutlaka bizlerde onlara layık olma durumundayız. Layık olabilmek için mutlaka çok çalışmak, gençlerimizi iyi yetiştirmek ve ülkemize sahip çıkmak zorundayız. Onlara karşı büyük bir sorumluluğumuz var. Ülkeler artık savaşlarla bir birlerini alt edemedikleri için ülkeyi bir birine kırdırma yönündeki planlarına karşı bizde tedbirli olmak zorundayız. Birliğimizi muhafaza etmek zorundayız. Özellikle gençlerimizin iyi yetişmelerini sağlamak için, birbirlerini severek ülkeyi ona göre yönetmeleri için hazırlıklı olmalarını sağlamak durumundayız. Dolayısıyla bizim görevlerimiz daha büyük. Bu büyük görev bilinci içerisinde bize bu ülkeyi kanlarıyla teslim etmiş olan başta Şehit Osman ve nice şehitleri rahmetle minnetle anarken, onların eserlerini, onların yattığı yerleri mamur eden başta dernek başkanımıza, siz davetlilere bir kere daha teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Tören; Aydıntepe Merkez Camileri Yaşatma Derneği tarafından Vali Yusuf Odabaş’a ve türbenin restorasyonunda katkısı bulunan kurumlara plaet takdimi ile sona erdi. 


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.