Hac yolculuğu başladı

214 kişilik 'ilk' hac kafilesini oluşturan Bayburt, Bursa, Balıkesir, Konya ve Ankara kentlerinden olan hacı adayları hac yolculuğuna başladı.

Hac yolculuğu başladı
214 kişilik 'ilk' hac kafilesini oluşturan Bayburt, Bursa, Balıkesir, Konya ve Ankara kentlerinden olan hacı adayları hac yolculuğuna başladı.

TÜRSAB'a bağlı bir seyahat acentesi organizasyonu ile Atatürk Havalimanı'ndan hareket eden hacı adaylarından Bayburtlu Ali Battal, "Allah bana 9 yıl sonra nasip etti. Sabrettim şimdi gidiyorum. Kutsal topraklarda Peygamber Efendimizi ziyaret edeceğiz. Allah herkese nasip etsin" dedi.

Bu arada Diyanet İşleri Başkanlığı Organizasyonu olan ilk kafile ise yarın hareket edecek. İlk Diyanet kafilesi için Atatürk Havalimanı'nda bir tören düzenleneceği bildirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre bu yıl 1 milyon 244 bin 629 vatandaş hac görevini yapabilmek için başvuru yaptı. Ancak bu yıl ülkemizden verilen kota gereğince 59 bin 200 kişi kutsal topraklarda hac vazifesini yerine getirebilecek. Bunların 30 bin 775'inin erkek, 28 bin 425'nin ise kadın olduğu bildirildi.

Hac süresince 3 bin 640 görevlisiyle hacılara hizmet sunacak. Ayrıca bu yıl da, şehit yakınlarına, gazi ve gazi ailelerine 600 kişilik kontenjan ayrıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan verilen bilgiye göre hacı adaylarının yaş ortalaması 60 yaş, en yaşlı hacı adayı Mersin'den 1919 doğumlu Ayşe Şimşek olurken en genç hacı adayı ise Kocaeli'nde 3 aylık bebek Esmira Yavuz oldu. Hac dönüşleri ise 27 Eylül'de başlayacak ve 19 Ekim'de son bulacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.