Göz göre göre yok oluyor!

İmaret Tepe Şehitliği yanında yer alan Alperenler Türbesi her geçen gün biraz daha yok oluyor.

Göz göre göre yok oluyor!
Bayburt Postası - İmaret Tepe Şehitliği yanında yer alan Alperenler Türbesi her geçen gün biraz daha yok oluyor. Selçuklu süsleme mimarisinin özelliklerini taşıyan mezar taşlarının yer yer kırıldığı türbe kaderine terkedilmiş durumda.



Anadolu’yu yurt yapan Veysel Hemedani ve Necmeddin Geylani gibi büyük manevi önderlerin yattığı ve halk arasında “Huykesen” türbesi olarak da bilinen Alperenler Türbesi 2013 yılında Bayburt Belediyesi tarafından yeniden inşa edilmişti.

Çok geçmeden 2014 yılında sahipsizliğine vurgu yaptığımız haberdeki görüntüleri de aratan ve daha içler acısı bir hale gelen türbenin kimler tarafından tahrip edildiği bilinmiyor. Çevrede yaşayan vatandaşlar türbenin mutlak suretle duvarlarla örülmesi ve kapısının takılması gerektiğini ve böylelikle bir nebze olsun koruma altına alınabileceğini belirttiler.

İlgili haber:
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
alperen 8 yıl önce

yazıklar olsun bizim için canlarını veren ecdadın torularına, yazıklar olsun mikrofonun ardında vatan perver olanlara yazıklar olsun o şehrin başkanına yazıklar olsun o şehrin mülki amirine hiç mi bu zamana kadar haberleri olmadı bi de vatanperver diye geçiniyorlar.

Avatar
Mehmet Ali BOZO 8 yıl önce

Anadoluyu bizlere yurt yapan "Alperen" lerin yalnızlığını ve geriye kalan miraslarının bu şekilde "tarumar" edilişine karşı göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederiz... Boşuna dememişler ; "Ölülerine saygılı olmayan toplumların dirilerede saygısı yoktur"...

Avatar
Bayburtlu 8 yıl önce

Birkaç gün sırf gece güzel görünsün diye anıtkabir gibi etrafını renkli ışıklarla süslediler yine hayır getirmedi.Çünkü rızanın yerinde gösteriş ve siyaset olduğu için böyle oluyor işte. Haram ve yalanla yetişen bir meyve gibiler Bütün hizmetlerinin sonu hep çürüğe çıkıyor. Aslında bu durumu ben o yapanların yaptıranların manevi durumlarına benzetiyorum.Onların kalpleri ve inanç değerleri tıpkı bu görüntülerdeki gibi çürük. Manevi bir velinin bir rehberin elinin altında yetişmemişler ki sonu hayırlı bitsin. Çile çekmemişler ruhları olgunlaşmamış bu tiplerin. Maneviyatı kuvvetli biri olsalar önce o mezarda yatan veliden işaret alır o hizmete başlarlardı veya ondan önce makam olarak büyük bir sahabenin Albdülvehhap gazinin türbesini yaparlardı. Siz Fatih Sultan Mehmet hz.değilsinizki türbe cami yaptırasınız. Siz ölülerden önce dirilere kaldırım yol yapınız. Halk bunun için seçti sizi. Oysa ben bu türbenin ilk halini görmüş birisi olarak diyorum ki eskisi daha sadeydi daha feyizliydi...

Avatar
Lütfü ÇİKOT 8 yıl önce

Ecdada saygı!

Avatar
veli 8 yıl önce

o türbeyi şehre kazandıran hacı ali başkanı yerden yere vuran kimlerdi...
o dönem de mete başkan için yapılmayan güzelleme kalmamıştı..

şimdi bu türbeyi kouyamayanlar
başta belediye valilik ve il kültür müdürlüğü sorumludurrr