Bir Osmanlı eseri daha itibar görecek

Konursu’da 1812 yılında inşa edilen Osmanlı eseri Ulu Camii, restore edilecek.

Bir Osmanlı eseri daha itibar görecek
Bayburt Postası - Konursu’da 1812 yılında inşa edilen Osmanlı eseri Ulu Camii, restore edilecek. Ahşap işçiliğiyle dikkat çeken ve çivi kullanılmadan bindirme tekniğiyle inşa edilen tarihi cami, restore görmeye hazırlanıyor.
 
Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından bölgede başlatılacak olan restore çalışmaları arasında Bayburt’un en köklü tarihi eserlerinden biri de bulunuyor. Ahşap işçiliğiyle bölge genelinde sıra dışı bir iç mimarisine sahip olan 203 yıllık Konursu Ulu Camii’nin restorasyon çalışmaları bu yıl içinde başlayacak. Zaman içinde aslına uygun olmayan rötuşlarla bazı bölümleri tahrip edilen cami, vakıf eserlerinin bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bu yıl başlayacak olan restorasyonla tamamen aslına dönüştürülecek. Mayıs ayında başlatılması beklenen restore çalışmaları yıl sonuna kadar tamamlanmış olacak.

Anadolu’daki az sayıdaki birkaç örneğinde olduğu gibi kare biçimli olarak çivi ve tutkal kullanılmaksızın bindirme tekniğiyle inşa edilen ahşap destekli Konursu Ulu Camii’nin iç mimarisi inanç turizmi açısından da oldukça dikkat çekiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Asım KOCA 9 yıl önce

umarım aslına uygun yapılır . bir çok restorasyon aslına uygun yapılmadı . temennim bu tarihi dokuyu bozmamaları . hayırlısı bakalım

Avatar
ALOŞ 9 yıl önce

konursu köy oldu ses yok. beldeyi kaldıran seçmen şimdi bu restore işine ne diyecek. çok mutluyuz. belediye devrinde yapamadık köy devrinde gerçekleştiriyoruz. i̇şte hizmet işte rey. veya belde gider restore gelir gibi.

Avatar
Mehmet 9 yıl önce

Konursu Ulu Camii değil Konursu Ömer Ağa Camii, Vakıflar Genel Müdürlüğü kayıtlarında bu isimle geçer yanlış bilgiyi düzeltmek istedim.

Avatar
ismail 9 yıl önce

seçim neleri akla getiriyo 1 oyda oydur misali konursu beldesine gittiginizde sizi köy yaptık ama camii restore ediyoz seçimi kazanalım ilçe yapacayız sözü verilirse şaşırmayalım nede olsa siyaset yalan dolan