Bayburtlu çocukların şöleni: 'Onbeşi'

Bayburtlu çocukların şöleni 'onbeşi', pandemi gölgesinde de olsa yaşatıldı.

Bayburtlu çocukların şöleni: 'Onbeşi'

Bayburt Postası - Çocuklara paylaşmayı, birlikteliği öğreten köklü gelenek her yıl olduğu gibi bu yıl da mahalle aralarını çocuk sesleriyle şenletti. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci de iftar öncesi ve sonrasında 'onbeşi' dağıttı.

Bayburt Belediyesi bir Bayburt geleneği olan ve Ramazan ayının on dördüncü gününü onbeşine bağlayan akşamı iftar sonrası gerçekleştirilen 'onbeşi' etkinliği düzenledi. Belediye ekipleri iftarın ardından mahalle mahalle dolaşarak çocuklara çeşitli ikramlarda bulundu. Bayburt Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin de çocukların heyecanına ortak olduğu etkinlikte çocuklar hem onbeşi ikramlarını topladı hem de eğlenceli dakikalar yaşadılar.

Etkinliğin ardından açıklamalarda bulunan Başkan Pekmezci geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla 'onbeşi' toplayamayan çocuklara verdikleri sözü yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Geçtiğimiz yıl pandemi dolayısıyla çocuklarımıza 'onbeşi'leriniz bizde lütfen evlerinizde kalın diye çağrıda bulunmuştuk.  Bu sene de çocuklarımızın 'onbeşi' hasretini dindirmek adına pandemi dolaysıyla tüm tedbirleri alarak onları geçtiğimiz yıl verdiğimiz sözü tuttuk ve 'onbeşi' ikramında bulunduk. Çocuklarımızın sevinci ve yüzlerindeki bir damlacık gülümseme bizim için dünyalara bedel. İnşallah asırlık bu geleneğimiz gelecek nesillerimizle birlikte daha nice asırlar devam edecek" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
veli 3 yıl önce

GELENEK GÜZELDE KOVİD KÖTÜ