Bayburt Üniversitesinde Aşure İkram Edildi

Hicri Takvime göre Muharrem Ayı’nın 10. gününe denk gelen 'Aşure Günü' münasebetiyle Bayburt Üniversitesinde Aşure ikramı yapıldı. 

Bayburt Üniversitesinde Aşure İkram Edildi

Bayburt Postası - Bayburt Üniversitesi tarafından düzenlenen etkinlikle Cuma namazı sonrası Bâbertî Külliyesi Mustafa Köseoğlu Camiinde, saat 16.00’dan sonra ise Dede Korkut Külliyesi Çoruh Nehri kenarında açılan stantta personel ve vatandaşlara aşure ikramında bulunuldu.

Muharrem ayının ve asırlardır yaşatılan Aşure geleneğinin önemine dikkat çeken Rektör Türkmen “Bereketin, paylaşmanın, birlik ve beraberliğin simgesi Aşure Günü’nün milletimiz ve tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olmasını diliyorum.  Bu vesile ile şehitler şahı Hz. Hüseyin Efendimizi ve tüm Kerbela şehitlerini rahmetle yâd ediyorum.” dedi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.