Bayburt'un Mutlu köyünde yağmur duası

Bayburt'un Mutlu köyünde yağmur duası yapıldı.

Bayburt'un Mutlu köyünde yağmur duası

Bayburt Postası - Ülke genelinde yaşanan kuraklık Bayburt'ta da çiftçileri zor duruma soktu. Bayburt'un Mutlu köyünde vatandaşlar bir araya gelerek yağmur duası yaptı. Muhtarlığın tertip ettiği yağmur duası merasimi Hozan Paharları mevkiinde gerçekleşti.

Namaza kılınarak, yağmur duası yapılan törende, kurbanlar da kesilerek ikramlar yapıldı.  

Mutlu köyü muhtarı Osman Yeğen, yaşanan kuraklığın tüm Bayburt'u olduğu gibi köylerini etkilediğini belirtti. Köyde 32 bin dönüm arazinin ekildiğini söyleyen Yeğen, yağmurun yağmayışı ile yaşanan kuraklığın çiftçiler için iyi sonuçlar doğrumayacağını belirtti. Köyün tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu, şuan 2500'ün üzerinde hayvan culunduğunu söyleyen Yeğen, "Bunların hepsi bizi kara kara düşündürüyor. Arazilerimizi taşıma suyuyla, sulama gibi bir şansımız yok. Yağmur duasında bulunduk. Adaklar adadık. İnşallah kısa zamanda rahmet yağar ve ekinlerimiz suya doyar" dedi.

Yeğen, köyün nüfusununun şuan için 1000'e yaklaştığını bildirerek, yağmur yağmazsa bu yıl çiftçilerin zararının büyük olacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan Türkiye’de, halk dilinde “yağmur duâsı”, halk bilimi literatüründe “yağmur yağdırma törenleri” şeklinde karşılığı olan bu gelenek, farklı kültürlerde olduğu gibi Türk kültür sâhasının pek çok yerinde de yağmur yağdırma amacıyla yapıldığı bilinmektedir. 

Anahtar Kelimeler:
Osman YeğenYağmur Duası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hasan Ali 3 yıl önce

Sevaplarımız günahlarımızdan, helallerimiz haramdan çok olmadıkça olacağı budur.Iyiki başımıza taş yağmıyor. Rahmet bazı bölgelere yağdı bazı bölgelere yağmadı. İsyan içindeyiz. Özellikle genç nesil çok vahim bir durumda. İnternetin, cep telefonunun ve sosyal medyanın tuzağına düşmüş durumda.Çekip kurtarmak mümkün görünmüyor. Genç nesil nefsinin esiri olmuş durumda. Dilde müslüman ,yaşantıda hiç bir şey yok.

Avatar
Nivli 3 yıl önce

Yalan dolandırıcılık yöneticilerin adamcilik yapması faizlerin kat kat artması zina fuhuş ün bakala gitmeden daha kolay işlenmesi bizim gibi nankör kullara bu bile fazla