Bayburt İHH'den Gazze için destek açıklaması

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze için başlattığı yardım kampanyası kapsamında Bayburt’ta destek açıklaması gerçekleştirildi.

Bayburt İHH'den Gazze için destek açıklaması
Bayburt Postası - Türk Dünyası Parkı'ndaki açıklamada Bayburt İnsani Yardım Derneği Başkanı İlhami Polat, ablukanın Gazze şeridinde yaşayan 2 milyon Filistinliyi hedef aldığını söyledi.

Ablukanın başladığı günden bu yana Filistin'de 4 bin 630'dan fazla kişinin şehit edildiğini dile getiren Polat, 21 bin 426 kişinin de yaralandığını anımsattı.

Polat, Gazzelilerin içinde bulunduğu ve acil çözülmesi gereken sorunların her geçen gün daha da ağırlaştığının altını çizerek, şöyle dedi:

"Şehirde içme suyu problemi büyük boyutlarda. Gazze'de su kirliliği yüzde 95 seviyelerine ulaşmış durumdadır. Çocukların yüzde 40'ı yetersiz beslenmeye bağlı sağlık sorunları yaşamaktadır. Abluka nedeniyle düzenli yardım alamayan, yardıma muhtaç durumda 17 bin yetim çocuk büyük mağduriyetler yaşamaktadır."

Filistin'deki zulmünü arttıran İsrail'e karşı mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Polat, bütün İslam ülkelerinin de acilen Gazze'yi gündemlerine alarak bölgedeki ablukanın kalkması ve bölgeye insani yardım ulaştırılması noktasında çaba sarf etmeye çağırdı.

Basın açıklamasına, Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti Bayburt İl Başkanı Fatih Yumak da destek verdi.

Anahtar Kelimeler:
FilistinBayburt İHH
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.