Aşure günü unutulmadı

Her yıl Muharrem ayının 10. günü olan Aşure gününde vatandaşlara aşure ikram eden Bayburt Belediyesi ve Saadet Partisi bu yılda geleneği bozmadı. Bayburt Üniversitesi ise Dede Korkut kampüsünde düzenlediği etkinlikle öğrencilere aşure dağıttı...

Aşure günü unutulmadı

Bayburt Postası - Her yıl Muharrem ayının 10. günü olan Aşure gününde vatandaşlara aşure ikram eden Bayburt Belediyesi ve Saadet Partisi bu yılda geleneği bozmadı. Bayburt Üniversitesi ise Dede Korkut kampüsünde düzenlediği etkinlikle öğrencilere aşure dağıttı.

Bayburt Belediyesi önünde belediye personeliyle birlikte vatandaşlara aşure ikram eden Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, vatandaşların aşure gününü tebrik etti.

Hicri yıl başlangıcı olan Muharrem ayının birlik ve beraberliği, paylaşmayı hatırlattığını belirten Belediye Başkanı Polat, Hicri yılın başlangıcı Muharrem ayının ve bu ayın 10. günü olan Aşure Günü’nün tüm İslam alemine hayırlar getirmesini temenni etti. Gelenekleri yaşatmak, birlik, beraberlik ve hoşgörünün devam etmesi adına vatandaşlara aşure ikram ettiklerini belirten Belediye Başkanı Polat, vatandaşların gösterdiği ilgiden memnun olduğunu kaydetti.

Yeni Cami önünde ikindi namazının ardından teşkilat mensuplarıyla birlikte vatandaşlara aşure dağıtan Saadet Parti Merkez İlçe Başkanı Abdulmecit Bekmezci ise, “İnsanlık tarihinde pek çok önemli hadiseyi içinde barındıran, Müslümanların hayatında ayrı bir yeri olan, vuslatıyla gönüllerde heyecan ve manevi bir atmosfer oluşturan, Muharrem ayı; Hicri yılın başlangıcı kameri ayların ilkidir. Muharrem ayının onuncu gününe aşure günü denilmiş ve insanlık tarihindeki Peygamberlerin hayatlarında vuku bulan Hz. Adem'in tevbesinin kabulu, Hz. İbrahim'in Nemrut’un ateşinden kurtulmaları, Hz. İsa'nın doğumu ve semaya yükseltilmesi, Hz. Nuh'un tufandan kurtuluşu gibi bir kısım hadiselerin bu güne tekabül etmesi, aşure gününe kutsiyet atfetmiştir. Ve ayrıca muharrem ayı bizlere, ciğerlerimizi dağlayan Kerbelayı hatırlatan aydır” dedi.

Bayburt Üniversitesi de aşure dağıttı

Öte yandan Bayburt Üniversitesi de kampus içerisinde öğrencilerine yönelik aşure ikramında bulundu. Bayburt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Selçuk Coşkun ve öğretim üyeleri, öğrenciler ile birlikte aşure yedi.

Üniversitenin Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Tarih Kulübü tarafından açılan standı da ziyaret ederek, burada da öğrencileriyle birlikte aşure ikramına katılan Rektör Coşkun, öğrencilere aşure gününün anlam ve  önemini sordu. Açtıkları stantta arkadaşlarına ve hocalarına aşure ikram eden kulüp üyeleri, Aşure Günü’nün sadece İslam dünyasında değil, Hıristiyanlar ve Yahudilerce de kutsal sayıldığını ifade ederek, “Muharrem ayı, hem İslam’da hem de diğer dinlerde kutsal kabul ediliyor. Bir hadise göre; 9, 10 ve 11. günleri özellikle oruçlu geçirmek evladır. Özellikle 10. günü ayrı bir öneme sahip, çünkü bazı peygamberler Aşure günü Allah'ın özel lütuflarına mazhar oldu. Nuh ve yanındakiler Muharrem'in 10. günü boğulmaktan kurtuldu. Nuh kavminin kalan son 10 yiyecekle yaptıkları aşure, bu mübarek güne adını verdi. Bu nedenle biz de Bayburt Üniversitesi olarak bu önemli günü aşure ikramıyla anmak, kutlamak istedik” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.