Asalet Cami için kadın dayanışması

Şingah Mahallesi Paşakent Konutları yanında inşaatı başlayan Asalet Cami için kadınlar kermes düzenledi.

Asalet Cami için kadın dayanışması

 Bayburt Postası - Şingah Mahallesi’nin Harmanlar mevkisinde yeni yerleşim yerlerinin çoğalmasıyla birlikte bir ihtiyaç olan cami inşaatı başladı. Başta Paşakent Konutları olmak üzere çevrede bulunan konutlarda ikamet eden kadınlar el birliği ile caminin inşaatına katkıda bulunmak için kermes düzenledi. Şehit Nusret Parkı’nda açılan kermeste ev ürünleri satışa sunuldu.



Kermesin yapılmasına öncülük eden Paşakent Konutları sakinlerinden Öznur Köroğlu, mahalle sakinlerinin evlerinde hazırladıkları ürünleri kermes vasıtasıyla satarak inşaata katkıda bulunduklarını söyledi.

Her şeyin bir whatsap gurubu ile başladığını ve bir hafta içerisinde gerekli girişimleri yaparak kermes düzenlediklerini kaydeden Köroğlu, “Belediyemizden yer talebinde bulunduk. Kermesimizde hiç bir yerden maddi bir destek almadan tamamamen mahalle sakinlerimizin yaptığı ürünleri satışa sunduk. Camimizde biz kadınlar için de sosyal mekan inşa ediliyor, ayrıca camimizde kütüphanemiz de olacak. 4 Mayıs Cumartesi gününe kadar kermesimiz devam edecek. Ben kermesimize katkılarını esirgemeyen tüm hanımlarımıza ve bize bu yeri tahsis eden Belediye Başkanımız Hükmü Pekmezci’ye teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı kermezimize bekliyoruz” dedi.



Temeli 18 Nisan’da dualarla atılmıştı

Öte yandan Şingah Mahallesi Paşakent Konutları mevkisinde inşaatı devam eden Asalet Cami'nin temeli 18 Nisan’da Belediye Başkanı Hükmü Pekmezci’nin katılımıyla dualarla atılmıştı. Başkan Pekmezci, caminin yapımında maddi ve manevi emeği geçecek olanlar kutlayarak, “Biz her zaman inandık ki, Peygamber Efendimizin Mekke’den Medine’ye gelirken ilk kurduğu Kuba Mescidi’nden itibaren bütün camiler ve mescitler İslam’ın nurlu yolunda ibadet edilen, gönül huzurunun bulunduğu yerlerdir” demişti. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.