Anadolu Gençlik, Mekke’nin Fethi’ni kutladı

Anadolu Gençlik Derneği her yıl 31 Aralık’ta olduğu gibi Mekke’nin Fethi’ni kutladı. Şair Zihni Kültür Merkezi’deki program yoğun ilgi gördü.

Anadolu Gençlik, Mekke’nin Fethi’ni kutladı
Bayburt Postası - Anadolu Gençlik Derneği her yıl 31 Aralık’ta olduğu gibi Mekke’nin Fethi’ni kutladı. Şair Zihni Kültür Merkezi’deki program yoğun ilgi gördü. Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda AGD Bayburt Şubesi Başkanı Faris Tütüneken’in açılış konuşmalarıyla devam etti.

Türkiye’de ve dünyada yaşanılan sorunların İslam Birliği’nin tesis edilmesi ile son bulacağını söyleyen Tütüneken, Müslümanların noel kutlamasına karşı olduklarını ifade etti.

Mekke’nin Fethi’nden alınması gereken öncelikli dersin, mutlak güç ve kudret sahibi Allah’a tevekkül ve kulluk ederek, toprakları, ülkeleri ve halkların idaresini ele geçirmek maksadıyla değil, Allah’ın nurunun yeryüzünde  temin edierek  peygamberin ve onun takipçilerinin yolundan giderek insanlığın ihyası için çalışması gerektiğini ifade etti.

Sinevizyon gösterileri, Cıvıltı Eğitim Merkezi minik öğrencilerinin gösterileri, Grup Salah’ın ezgileri, Türkiye’de alanında derece yapmış hafızların Kur’an ziyafeti ile devam eden programın son bölümünde ise, Anadolu Gençlik Derneği’nin her yıl 81 ilde düzenlediği Siyer-i Nebi sınavının sonuçları ve hediye töreni yapıldı. Sınavda Türkiye 2.’si, ile 1.’si ve dereceye giren öğrencilere Başkan Tütüneken hediyelerini takdim etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Halil İbrahim Başaran 7 yıl önce

Yatsı ezanı 18:36 Programın başlama saati 19:30. Lütfen yapmayın.

Avatar
Kamil 7 yıl önce

Karsida camide yatsi namazi 5 kisi salon tika basa dolu.bu iste bi terslik var

Avatar
Kamil 7 yıl önce

Halil bey hakkinizi helal edin.ben saatleri ayni zaman degil diye yazmadim.bende programdaydim.benim elestirim ayni zamanda kendi nefsimede.camilrimiz niye bu kadar bosken sosyal etkinliklerimiz hincahinc dolu.yiksa bi kuruma veya kisileri elestirmek icin yazmadim.yanlis anladildiysam hakkinizi helal edin.ben muslumanligin genel bi sorunu olan tembellige deginmek istedim