Yaban hayatı unutulmadı

Bayburt Belediyesi, kış mevsiminde olduğu gibi sonbaharda da yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlar ve sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakmaya devam ediyor.

Yaban hayatı unutulmadı
Bayburt Postası - Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri, kış mevsiminde olduğu gibi sonbaharda da yiyecek bulmakta zorluk çeken yabani hayvanlar ve sokak hayvanları için doğaya yiyecek bırakmaya devam ediyor. Yemlerin özellikle sokak hayvanlarının sıklıkla gezdiği yerler ve yabani hayvanların geçiş güzergâhı olduğu düşünülen yerlere bırakılmasına dikkat ediliyor.

Bu uygulamaya haftalık periyotlarla devam edilirken Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bu duyarlılığı sayesinde yabani hayvanlar hem doğada yiyecek bulmakta zorlanmıyor hem de yiyecek ararken yerleşim yerlerine inmelerinin önüne geçilerek bir nebze olsun uzak tutuluyor.

Larvalarla mücadele
 
Öte yandan Bayburt Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından bahar aylarında başlatılan larvalarla mücadele çalışması da devam ediyor. Uçkun ve sivrisineklerle henüz yumurtlama mevsiminde mücadeleye başlayan ekipler bu haşeratların larvalarını bıraktığı sulak ve bataklık alanlar ile cadde ve sokaklarda yuvalanmaları muhtemel olan yerlerde ilaçlama çalışması gerçekleştiriyor.
 
Toplum sağlığını korumak için ergin aşamaya gelmeden larvaları üreme alanlarında yok etmeye yönelik çalışmaları etkin biçimde sürdüren ilaçlama ekipleri; sulak alanlar başta olmak üzere kanallar, fosseptik çukurları ve gübrelik alanlarda ilaçlama yaptı. Oldukça detaylı ve titizlikle sürdürülen çalışmalar sezon boyunca devam edecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.