Şahin avcılarına operasyon

Bayburt’ta kaçak şahin avcılığı yasağa rağmen sürüyor...

Şahin avcılarına operasyon
Bayburt Postası - Bayburt’ta kaçak şahin ve doğan avcılığı sürüyor. Yasak olmasına rağmen il dışından gelen ve gizli bir şekilde şahin ve doğan avcılığı yapan yabancı uyruklu kişiler bu defa yakayı ele verdi. Bir ihbarı değerlendiren Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şahin avladıkları tespit edilen 3 aracı takibe aldı. Yapılan takipte Bayburt-Demirözü yolunda ekiplerin "dur" ihtarına uymayan şüpheliler, yakalanmamak için kaçmak istedi. Daha sonra jandarma ekiplerinin kovalaması sonucu araçlardan biri kaza yaparken, diğer 2 araç ise kayıplara karıştı.

Jandarma ekipleri, kaza yapan araçtan hafif yaralı olarak çıkarılan H.A’yı, Bayburt Devlet Hastanesi’ne götürdü. Tedavinin ardından H.A.’nın ifadesini alan ekipler, kendisiyle birlikte kaçan diğer şüphelilerin de Suriye uyruklu olduğunu belirledi. Ekipler, plakası alınan ve operasyonda kaçmayı başaran diğer 2 araçtaki şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

150 bin liraya satıyorlar

Öte yandan çoğu yabancı uyruklu olmak üzere il dışından gelen şahin avcılarının Türkiye’de en çok tercih ettiği yerlerden biri Çoruh Vadisi. Artan soğuk hava nedeniyle kuzeyden güneye göç eden yırtıcı göçmen kuşlarının dinlenmek için Çoruh Vadisi'nde konakladığını ve bir kısmının vadiyi terk etmediğini bilen şahin avcıları, bölgeyi mesken tutuyor. Güvercinle tuzak kurup, kuş ağıyla şahinleri yakalayan avcılar tarafından, yakalanan şahinler daha sonra ya kurye olarak kullanılıyor ya da kurye olarak kullanmak isteyenlere satılıyor.

Genelde yurt dışına çıkarılan şahinlerin 150 bin liraya kadar varan fiyatlarla satıldığı ise daha önce yapılan bir soruşturmada tespit edilmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.