İki kuruma 'hayvan hareketleri kontrolü' eğitimi

Hayvan hastalıkları ile mücadele ve hayvan hareketleri kontrolü genelgesi kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerine yönelik eğitim ve koordinasyon toplantısı yapıldı.

İki kuruma 'hayvan hareketleri kontrolü' eğitimi
Bayburt Postası - Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda 3 etap halinde yapılan toplantıya İl Jandarma komutanlığı saha timlerinde ve yol kontrollerinde görevli toplam 200 personel katıldı. 

İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç yaptığı açılış konuşmasında Bayburt’un konumu itibari ile hayvan hareketleri bakımından yoğun bir il olduğunu belirterek, özellikle hayvan nakilleri, göçerler, arıcılar ve avcıların takip ve denetlenmesinde koordinasyon ve bu eğitimlerin fayda sağlayacağına inandığını belirtti.

İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut ise kolluk birimlerinin sahada yaptığı kontrollerin asayiş boyutunun yanında hayvancılık açısından önemli bir ekonomik değeri olduğunu ifade etti. Özellikle kayıt dışı havyan hareketlerine bağlı bulaşıcı hayvan hastalıklarının önlenmesi sayesinde hayvansal üretimde büyük ekonomik kayıpların önlenebileceğine dikkate çekerek bu anlamda il jandarma komutanlığı ve ekiplerine teşekkür etti.

Eğitimde, yol kontrolleri esnasında istenilecek evraklar hakkında genel bilgiler verilerek, İl/ilçe içi nakil işlemlerinde yapılması gerekenler ve farklılıkları, ilimizde yoğun olan büyükbaş, küçükbaş ve arıcılık nakillerinde gerekli olan evraklar ve bunlarla ilgili olarak dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler verildi.

Veteriner Sağlık Raporunda nelere dikkat edileceği, gezginci arıcıların alması gereken evraklardan olan AKS, Arı Vize belgeleri hakkında bilgiler verilerek, diğer hayvan türlerinin sağlık raporlarına göre farklılıkları anlatıldı.

Bölgemizde kolluk kuvvetleriyle birlikte yürütülen Su Ürünleri ile ilgili Avcılık konuları hakkında bilgilendirilme yapılarak özellikle avcılıkta hangi türün, yılın hangi aylarında avlanabileceği, ilimizdeki bulunan balık türleri ve bunların av için uygun boy skalaları ve türlere göre kaç tane avlanabileceği hakkında gerekli bilgiler aktarılmıştır.

Belirtilen kurallara uymayanlar hakkında 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki ve Yem Kanuna göre bahsi geçen kural ihlallerinde yapılması gerekenler, uygulanacak cezalar hakkında katılımcılara gerekli bilgiler verilmiştir.

Toplantıya İl Jandarma Komutanı Albay Halil Murat Bilgiç, İl Tarım ve Orman Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Müdür Yardımcısı Vedat Aydoğan, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Kani Yavuz ve görevli personellerin katıldı.                                                           

Anahtar Kelimeler:
Abdulkadir Karabulut
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.