Gümüşhane'de 'Hayvan Barınağı Merkezi' kuruluyor

Gümüşhane Belediyesi bakıma muhtaç hayvanlar için yapılması planlanan Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi kurma çalışmalarını hızlandırdı.

 Gümüşhane'de 'Hayvan Barınağı Merkezi' kuruluyor
Bayburt Postası - Gümüşhane Belediyesi bakıma muhtaç hayvanlar için yapılması planlanan Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi kurma çalışmalarını hızlandırdı.

Belediye Başkanı Ercan Çimen, Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Topal mevkisinde 50 dönüm arazinin Gümüşhane Belediyesi’ne tahsis edildiğini kaydederek, bu alanda Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi kuracaklarını söyledi.

Başkan Çimen, Gümüşhane Belediyesi’nin hali hazırda bir Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi’nin bulunmadığını ifade ederek, “Göreve gelir gelmez Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi yapım çalışmalarına başladık. Şuan Belediyemize ait bir hayvan barınağı yok. Yine Topal mevkisinde mevcut halde bulunan Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi bir barınak değil. Burada sadece yaralı ve tedavi edilmesi gereken hayvanlar için hizmet verilmektedir. Yeni yapacak olduğumuz Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi modern ve şekilde dizayn edilecek. Buranın yaklaşık proje bedeli 2 milyon lira olarak belirlendi. İlk etapta 600 bin liralık kaynak Bakanlık tarafından gönderildi. Kısa sürede Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi’nin ihalesini gerçekleştireceğiz. Burada yapılacak olan barınak ile Gümüşhane'deki yardıma ve bakıma muhtaç hayvanlara sahip çıkılacak. Hayvanlar burada her mevsim barınabilecekler. Barınakta, hayvanların barınacağı bölümlerin yanı sıra tedavilerinin ve ameliyatlarının gerçekleştirileceği ameliyathaneler ile gelen ziyaretçilerin de dinlenme bölümleri yer alacak” dedi.

Başkan Çimen, söz konusu alanda yalnızca hayvan barınağı yapılmayacağını da kaydederek, “Belediyemize tahsis edilen 50 dönümlük arazi üzerinde bin 500 metrekarelik alana Kent Park ve Hayvan Barınağı Merkezi’ni kuracağız. Geri kalan diğer yerleri doğal yaşam alanları olarak planladık. Burada oluşacak olan alanda, ağaç tahribatı yapılmamak şartıyla içerisinde yürüyüş parkurları, piknik alanları, seyir kulesi ve teraslamalardan oluşacak bir kent parkı da yapılacak. Aynı zamanda bir doğal yaşam parkı da yapmayı planlıyoruz. Burada oluşturacağımız alanlar, şehirdeki insanlarımızın nefes alacağı yerler haline gelecek” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BURHAN 9 yıl önce

BAYBURT BELEDİYESİDE YAPARSA GÜZEL OLUR.

Avatar
bayburtlu 9 yıl önce

bizim başıboş itleride götürürüz oraya...

Avatar
mustafa 9 yıl önce

geçen bi haber okudum gümüşhanede hayvan barınağında köpekler açlıktan birbirlerini yemişler inşallah öyle görüntüler burdada olmaz belediye başkanımızın vaadlerinin arasında vardı sanırım hayvan barınağı darısı bayburtun başına...

Avatar
Tülin Erdem 9 yıl önce

Bravo Belediye ye sokak hayvanları için böyle bir proje düşünülmüş olmasını takdirle karşılıyorum.Onları tedavi edip, kısırlaştırdıktan sonra, oradaki kurumların yiyecek artıklarını her öylen düzenli toplanıp bu hayvanlara verilirse beslenme problemide olmaz.Yolunuz açık olsun, bu ağzı dili olupta konuşamayan bu sevimli dostlara yardımlarınızdan dolayı, allah ttutuğunuzu altın etsin.

Avatar
hasan uçan 9 yıl önce

bayburt'tada çocuklar mahallelere köpek barınağı yapıyor...

Avatar
Ahmet tatlı 9 yıl önce

bizim Bayburt'taki ana caddede ve mahalledeki başı boş itleride Komşuya götürürüz.. iyi hizmet darısı Bayburt belediyesine

Avatar
LÜTFÜ ÇİKOT 9 yıl önce

BAŞKANIMIN SÖZÜNÜ TUTUP, BAYBURT TADA HAYVAN BARINAĞINI HİZMETE SOKMASINI BEKLİYORUZ.

Avatar
SLİTERİN 9 yıl önce

BİZ DAHA COK BEKLERİZ BAYBURTA BÖYLE HİZMETLERİ NİCE SÖZLER VERİLİP TUTULMADI KALDIKİ HAYVAN BARINAĞI YAPILSIN DİLERİM KOMŞU SEHIRDEN CALIŞMAYI GÖRÜRLERDE İNŞALLAH BİR ŞEYLER YAPARLAR