Bayburt'taki göletlere 40 bin balık bırakıldı

Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü'nde üretilen 40 bin adet yavru sazan balığı Bayburt’taki 4 gölete bırakıldı.

Bayburt'taki göletlere 40 bin balık bırakıldı
Bayburt Postası - Böylece son üç yılda Bayburt’taki baraj ve göletlere toplam 350 bin adet yavru balık bırakılmış oldu.
 
Son yıllarda Bayburt’ta Devlet Su İşleri (DSİ) aracılığı ile çok sayıda gölet ve baraj inşaatının başladığını belirten Vali Ali Hamza Pehlivan yapılan bu tesislerin sulamanın yanında balıkçılık bakımından da il ekonomisine önemli katkı sağlayacağını belirtti. Vali Pehlivan; “İlimizdeki mevcut baraj ve göletlerin tamamını kapsayacak şekilde balıklandırma çalışmalarımız devam ediyor. DSİ sorumluluğunda bulanan barajlarımıza toplam 350 bin adet yavru balık bırakılarak yeterli bir popülasyon sağlanmıştır. Bu yıl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz aracılığı ile ilimizdeki 4 gölete 40 bin adet yavru balık bırakılmış olup, son 3 yılda 14 gölette balıklandırma çalışmaları tamamlanmıştır. Yapımı devam eden diğer baraj ve göletlerimizin tamamlanması ile birlikte bu tesislerde de balıklandırma çalışmaları devam edecektir. Bunun yanında özellikle derelerimizdeki doğal balık türlerimizin korunması ve çoğaltılması amacıyla Orman ve Su İşleri Müdürlüğümüz aracılığı ile kapsamlı bir çalışma yürütülmektedir” dedi.
 
Doğal kaynakların korunmasının çok önemli olduğunu ve bu konuda herkesin duyarlı davranması gerektiğini belirten Vali Pehlivan, yapılan çalışmaların olta balıkçılığı ile kırsal turizm faaliyetlerini destekleyerek ilimizdeki baraj ve göletlere ayrı bir değer katacağını ifade etti.

Anahtar Kelimeler:
Gölet Balıklandırma
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.