Vali Pehlivan, ahır inşaatlarını inceledi

Bayburt Valisi Ali Hamza Pehlivan, hayvancılığın desteklenmesi amacıyla yürütülen projeler çerçevesinde hazırlanan ahır inşaatlarını inceledi.

Vali Pehlivan, ahır inşaatlarını inceledi
Bayburt Postası - Pehlivan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulanan, "Bayburt'ta Kırsal Hayvancılığı Destekleme Projesi" kapsamındaki çalışmaların yapıldığı köyleri ziyaret etti.

İnşaatlar hakkında Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, İl Özel İdare Genel Sekreteri Hayrettin Koçyiğit'ten bilgi alan Pehlivan, projenin Bayburt için önemli olduğunu vurguladı.

Pehlivan, çiftçilere ahır yapımında yüzde 50 hibe desteği sağlandığını belirterek, "Destekler çiftçilerimize bireysel olarak verilmekle birlikte köylerimizden müsait olanların arazilerinde de uygulanıyor. Böylece ahırların köy yerleşim yeri dışında toplu olarak yapılmasına vesile oluyor." dedi.

Çalışmalar yapılırken Maliye Bakanı Naci Ağbal'ın talimatıyla hazine arazilerinin de devreye alındığını ifade eden Pehlivan, "Hazine arazilerinde bu inşaatların tüm altyapılarıyla oluşturulması yönünde çalışmalar devam ediyor. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığın hayvan alımına da yüzde 30 hibe desteği söz konusu. Projelerin, ilimizde hayvancılığın daha da gelişmesine büyük katkısı olacak." diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
Ali Hamza Pehlivan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.