Organik kurbanlıklar satışta

Bayburt’ta organik yemlerle beslenen küçükbaş hayvanlar görücüye çıktı. Bayburt Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan organik hayvancılık projesi kapsamında yetiştirilen küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak Ankara’da satışına başlandı.

Organik kurbanlıklar satışta

Bayburt Postası - Bayburt’ta organik yemlerle beslenen küçükbaş hayvanlar görücüye çıktı. Bayburt Tarım Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından başlatılan organik hayvancılık projesi kapsamında yetiştirilen küçükbaş hayvanların kurbanlık olarak Ankara’da satışına başlandı.

Bayburt Bilgi Paylaşım Proje Üretim Derneği (BAYPROJE) tarafından da desteklenen “Bayburt İlinde Organik Koyunculuğun Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi” adlı projeyle üretilen ve organik tarım sınıfına giren yemlerle yetiştirilen organik koyunlar Ankara Gölbaşı hayvan pazarında görücüye çıktı. Bayburt’la ilgili yeni bir markanın üretimini hedeflemiş bu projenin ilk ürünlerinin satışa çıktığını söyleyen BAYPROJE Başkanı Prof. Dr. Rıfat Yıldız, Bayburt için önemli ve yeni bir proje olan bu çalışmanın desteklenmesi gerektiğini söyledi.

Yöre için yeni bir marka üretimini hedefleyen proje hakkında açıklamada bulunan Prof. Yıldız, “Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün uygulamaya koyduğu ve Bayproje tarafından da desteklenen ‘Bayburt İlinde Organik Koyunculuğun Yaygınlaştırılması ve Geliştirilmesi Projesi’ ilk ürünlerini vermeye başladı. Bu proje kapsamında yetiştirilen küçükbaş hayvanlar, sevk işlemleri Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’müz tarafından yapılarak, Ankara’ya sevk edildi. Bu projeye gereken ilgi gösterilirse, hem Bayburt için yeni bir markanın üretimi artacak, hem de Bayburt hayvancılık sektöründe bir katma değer oluşturulacak” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.