‘Organik Koyun’ satışa sunuldu

Türkiye’de ilk defa Kurban Bayramı’nda Organik koyun satışa sunuldu.

‘Organik Koyun’ satışa sunuldu
Bayburt Postası - Türkiye’de ilk defa Kurban Bayramı’nda Organik koyun satışa sunuldu. Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından 2012 yılında başlatılan "Bayburt İli Organik Tarımın Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında yetiştirilen organik koyunlar Ankara’da görücüye çıktı.

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Türkiye'de ilk defa Kurban Bayramı’nda sertifikalı organik koyun satışa sunulduğunu söyleyerek, uygulanan projeler sayesinde Türkiye'deki organik sertifikalı koyun sayısının yüzde 20'den fazlasının Bayburt’ta yetiştirildiğini belirtti.

Ankara’da kurbanlık olarak satılan organik koyunlara rağbetin fazla olduğunu söyleyen Karabulut, Bayburt genelinde 7 işletme bulunduğunu ve toplamda 3 bin 227 adet küçükbaş hayvan için organik koyunculuk projesi uygulandığını kaydetti.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.