Memiş: "Tarım Yerleşkesi bir ilk olacak"

Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) Güdümlü Projesi kapsamında yürütülen "Bayburt Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi Projesi"nin çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Memiş: "Tarım Yerleşkesi bir ilk olacak"
Bayburt Postası - Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansının (KUDAKA) Güdümlü Projesi kapsamında yürütülen "Bayburt Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi Projesi"nin çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

Memiş, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Bayburt Belediyesi ve KUDAKA arasında 30 Eylül'de protokolü imzalan projenin en kısa sürede inşaat çalışmalarına başlanacağını söyledi.

Projenin, Bayburt kadar diğer iller için de önemli olduğunu belirten Memiş, "Bu proje yeni teşvik paketi içerisinde Bayburt'un önemini bir kat daha arttıracaktır. Bayburt'a katkısını fazlasıyla sunacaktır." dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın açıkladığı "Yatırım ve Kalkınma Hamlesi" kapsamındaki 23 il arasında Bayburt'un da yer aldığını anımsatan Memiş, "Sayın Başbakanımızın açıkladığı teşvik paketinde de Bayburt, Gümüşhane, Erzincan, Erzurum'un da yer aldığı 23 ilde yeni cazibe merkezlerinin oluşturulması amacıyla çalışmalar başlatılmıştır. Bu doğrultuda bölge milletvekilleri, valileri ve belediye başkanlarıyla yapılan toplantıda Bayburt için en önemli sektörlerden birisinin tarım ve hayvancılık olduğu konusunda görüş birliğine varılmıştır." diye konuştu.

Projenin Türkiye'de bir ilk olacağını ve diğer illere de örnek teşkil edeceğini dile getiren Memiş, "Türkiye'de değişik ölçeklerde hayvan pazarı ve borsası, kesimhaneyle yem borsaları bulunmakta ancak tarım ve hayvancılıkla ilgili tüm tesislerin bir arada olacağı Bayburt Tarım ve Hayvancılık Yerleşkesi, bu anlamda ilk olacak. Bayburt'ta tarım ve hayvancılıkla ilgili çalışan, bu anlamda yaptığımız bütün toplantılara iştirak eden, bizimle kanaatlerini paylaşan, fikirlerini ortaya koyan, eleştirilerini sunan herkese çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
kara 8 yıl önce

Poz mücahidi, laf mücahidi olma,

Avatar
aziz 8 yıl önce

Bayburt yasanmasi dayanilmaz hale gelmisti sizinle bu izdirap haline geldi..su icmeye bile hasret kaldik ve 21 yil hizmet ettigim memleketi terkettim...yukarda elestiren arkadaslar bugun yine secim olsun vede baskan aday
olsun yine oyu vereceksiniz...ha ahmet ha kel ahmet ne farkeder

Avatar
Davut 8 yıl önce

Kaş...Göz...Söz...! ortada başka bir icraat yok.. Yazık Bayburtumun boşa geçen iki senesine.

Avatar
Hakikat 8 yıl önce

Eski siyah beyaz bozuk televizyon gibi ses var görüntü yok..lak lak lak !!!

Avatar
Gurbetçi 8 yıl önce

Göç ve geri dönüş projesi yapın Bayburt her geçen gün azalıyor.sadece ikametgahı alın ama geri dönmeyin diyorsunuz.memleketine gönmeye can atan binlerce insan var ama sizin böyle bir derdiniz Yok.bakan bey ve vekilin onda biri kadar çalışmıyor ama caka satıyorsunuz sayın başkan.tarım yerleşkesi yapılıyor ama Bayburt'ta ki insanlar göç ediyor.anlamadığım bir dönemden başka aday olan Başkan yok.özellikle mi seçiliyor böyle başkanlar anlamakta zorlanıyorum.kendi partisinin bile ikinci dönem koymayacağı başkanları seçiyoruz hemşerilerim.bence başkanları değil artık hemşerilerimin kendini sorgulaması lazım.saygılarımla

Avatar
seko69 8 yıl önce

Sayın başkan öncelikle Belediye olarak üstünüze düşen görevleri yerine getirin. Tarım Yerleşkesini Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri açıklasın. bu şehri avantajlı kılmak için suyu ucuz vereceksiniz, vergi almayacaksınız, ev yapmak isteyen kim olursa olsun kolaylık sağlayacak masrafları almayacaksınız. dolmuş ücretlerini yeniden gözden geçireceksiniz ve ucuzlatacaksınız.. büyükşehirler ile yarış yaparsanız bir avantaj sunmaz bilakis insanların bu şehirden kaçmasına sebep olursunuz.bu şehri avantajlı kılmak lazım. büyükşehirler ile aynı faturaları ödüyorsak o zaman burda yaşamanın bir anlamı olmaz.. bu şehire dönmek isteyen çok gurbetçi var. ama avantaj sunan yok.. doğalgaz, elektirik su ücretleri pahalı.. zaten sebze meyveye yanaşılmıyor, dışardan gelen pazarcılar şehre alınmıyor, pazarcıdan yer ücreti alınıyor..et fiyatları da istanbul ile aynı, yani eğer şartlar batı ile aynı olursa insanlar bu şehirde yaşamaz göç ederler. hep alınıyor ama hiç verilmiyor. böyle bir şehirde yaşanmaz..

Avatar
Serdar 8 yıl önce

Biz ilkleri yaşamaya alışkınız zaten. Son 10 yıldır belediye olarak bizlere hep ilkleri yaşattınız sağ olun. Günlerce akmayan sularla, yağmurlu havalarda suladığınız çimlerle, yeni yapılıp sürekli patlak veren altyapıyla, yeni tarım projesine benzer asfalttaki patates çukurlarıyla hepsini bir birinden değerli siz belediye reisleriyle gördük. Sağ olasınız !!! Bu arada gerçekten iyi birşey yapmak istiyorsanız reklam olmak için ortada dolaşıp milletin asabını bozmayın.

Avatar
Hasan 8 yıl önce

Böyle basiretsiz bir memleket olmaz.. 3 yıldır konuşuyorsunuz ortada bir icraat yok.. medya üzerinden yaptığınız işlerin %10 nu icraate geçirseniz memleket belki biraz nefes alırdı..