Kars, yeni hayvan pazarına kavuşuyor

Karaçanta, mevcut hayvan pazarının son derece kötü ve ilkel şartlarda olduğunu belirterek, bu pazarın geçimini hayvancılıkla sağlayan Kars halkına yakışmadığını söyledi.

Kars, yeni hayvan pazarına kavuşuyor
Bayburt Postası - Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, yapımı devam eden hayvan pazarı inşaatını inceledi. Karaçanta; "Karadağ Mahallesi'nde yapımı devam eden yeni hayvan pazarının hizmete açılmasıyla artık büyük ve küçükbaş hayvanlar, güdülmek suretiyle şehir içerisinden geçirilerek hayvan pazarına getirilemeyecek." dedi. 

Karaçanta, yaptığı açıklamada, mevcut hayvan pazarının son derece kötü ve ilkel şartlarda olduğunu belirterek, bu pazarın geçimini hayvancılıkla sağlayan Kars halkına yakışmadığını söyledi.

Yeni hayvan pazarının, son derece modern ve çağa yakışır bir hayvan pazarı modeli olarak hizmete gireceğini belirten Karaçanta, böylece köylerden getirilen hayvanların hayvan pazarına ilkel bir şekilde şehir içinden güdülerek getirilmesinin de önüne geçileceğini ifade etti.

Kars'ta, belediye tarafından yaptırılan yeni hayvan pazarı, 50 bin metrekare alana inşa edildi. Kısa sürede hizmete sunulacak hayvan pazarı 4 bin 500 metrekaresi üstü kapalı, yanları yarı açık, ortası ise padoklarla bölünmüş olarak projelendirildi.

Pazarda, günde 5 bin küçük, 5 bin de büyükbaş hayvanın rahatlıkla sirkülasyonu yapılabilecek. AA



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.