İstihdam eden işletmeye 5 bin TL destek

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği işbirliğinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin ilk etap eğitimleri tamamlandı.

 İstihdam eden işletmeye 5 bin TL destek
Bayburt Postası - Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR, Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve Türkiye Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Merkez Birliği işbirliğinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Benim" projesinin ilk etap eğitimleri tamamlandı. İl genelinde tamamlanan eğitimlerde başarılı olan kursiyerler için ilk sertifika töreni ise  Aydıntepe’de gerçekleşti.

Törende proje ve eğitimler hakkında bilgi veren Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, sertifika alan kursiyerlerin herhangi bir işletmede sürü yöneticisi olarak istihdam edilmesi halinde bakanlıkça işletmeye 5 bin lira çoban desteği verileceğini söyledi.

Projenin çoban sorununa çare olacağını belirten Karabulut, "Bakanlığımızca sağlanan destek ve teşviklerle ülkemizde küçükbaş hayvancılığa son yıllarda önemli miktarda arttı. Küçükbaş hayvancılıkta yetiştiricilerimizin yaşadığı "çoban" sorununa "Sürü Yönetimi Elemanı Benim Projesi" ile çözüm getirildi” dedi.

Proje kapsamında il ve ilçe merkezlerimizde 1. kursların tamamlandığını belirten Karabulut, “Kursiyerlere, küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili merada hayvan otlatma, hayvanların bakım ve beslenmesi, doğum, yavru besleme, hastalıklarla mücadele tedbirleri gibi birçok alt başlıkta eğitim verilmektedir. Kursu tamamlayan kursiyerler küçükbaş hayvan yetiştiriciliğiyle ilgili çok detaylı bilgilere sahip oldular” diye konuştu.

Kursların 2015 yılında da süreceğini belirten Karabulut, küçükbaş hayvancılığa sadece istihdam amaçlı sürü yöneticisi değil aynı zamanda nitelikli sürü yöneticileri de sağlayarak sürülerde ekonomik verimliliği, işletme verimliliğini artırmayı sağlayacaklarını kaydetti.

Aydıntepe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde düzenlenen sertifika törenine; Aydıntepe Kaymakamı Yeliz Yıldızhan, Demirözü Kaymakamı Zihni Yıldızhan, Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdulkadir Karabulut, Bayburt Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırımtepe,  Aydıntepe Ziraat Odası Başkanı Ali Birgül,  Aydıntepe Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Alışkan, teknik personeller ve yetiştiriciler katıldı.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.