Göletlerde balıklandırma çalışmaları

​Demirözü'de bulunan göletlere 50 bin adet yavru sazan bırakıldı.

Göletlerde balıklandırma çalışmaları
Bayburt Postası - ​Demirözü'de bulunan göletlere 50 bin adet yavru sazan bırakıldı. 2017 Yılı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından programlanan faaliyetler çerçevesinde, ülke genelindeki bakanlığın sorumluluğu altındaki göl ve göletlerde balıklandırma çalışması yapıldı. Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsünde üretilen 50 bin adet yavru sazan balığı Demirözü sınırları içerisinde bulunan 6 adet gölete Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Su Ürünleri Şubesi personelleri Yasemin Ünsever ve Mehmet Mete Yılmaz tarafından bırakıldı.

Bayburt Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Abdulkadir Karabulut, balıklandırma çalışmasının süreceğini belirterek, balıklandırma çalışmaları ile göletlerin balık popülasyonlarının desteklenmesi, göl ekosisteminin canlı tutulmasının hedeflendiğini söyledi.

Karabulut, şunları kaydetti:

"İl genelinde bulunan 27 değişik ölçekteki gölet ve barajın balıklandırarak ekonomiye kazandırılmasıyla ilgili bir çalışma başlatmıştık. Bu kapsamda ilimizde bulunan gölet ve barajın balıklandırılması hedefledik. Baraj ve göletlerimizin balıklandırılarak olta balıkçılığına açılması özellikle amatör olta balıkçılığı ve kırsal turizm açısından önem arz etmektedir. Bu konuda sürdürebilirliğin sağlanması için balıklandırılan göletlerimizin korunması mevzuata aykırı avcılık yapılmaması hususunda muhtar ve vatandaşlarımızın duyarlı olması çok önemlidir. Program kapsamında 2018 yılına kadar ildeki mevcut tüm göletlerin balıklandırılmasını hedeflemekteyiz." 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.