DAP projeleri için yatırımcı aranıyor!

Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2015 yılına kadar uzatılan DAP Hayvancılık Proje destekleri için müracaatların devam ettiğini duyurdu.

DAP projeleri için yatırımcı aranıyor!
Bayburt Postası - Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, 2015 yılına kadar uzatılan DAP Hayvancılık Proje destekleri için müracaatların devam ettiğini duyurdu. Açıklama Bayburt Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü resmi sitesinden yapıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi ile ilgili yeniden kapsama alınan Bayburt’ta yatırımcılara çağrıda bulunulan açıklamada, proje hakkında bilgiler verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“31 Aralık 2012 tarihinde sona eren “Güneydoğu ve Doğu Anadolu Projesi Kapsamındaki İllerde Kurulacak Damızlık Sığır İşletmesi Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi” 16 Şubat 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı ile 2015 yılına kadar uzatılmıştır.  Yapılan yeni uzatmada Karadeniz Bölgesi Kalkınma Projesi (DOKAP) içerisinde yer aldığı için Bayburt ve Gümüşhane kapsam dışında bırakılmış, milletvekillimizin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Kalkınma Bakanlığı nezdinde yoğun gayreti ile Bayburt ve Gümüşhane yeniden proje kapsamına alınmıştır. DAP projeleri kapsamında en az 50 baş, en fazla 300 baş hayvan kapasiteli etçi ve kombine ırklarla kurulacak damızlık sığır işletmeleri desteklemeden faydalanabilecektir. Proje kapsamında yeni inşaat yapımına yüzde 30, hayvan alımına yüzde 40, süt sağım ünitesi ve soğutma tankı alımına yüzde 40 hibe desteği bakanlığımız tarafından verilmektedir. Hibe desteklemesinden yararlanmak isteyen yatırımcıların her ayın 1-15 tarihleri arasında başvuru formu ve uygulama rehberinde belirtilen evraklarla birlikte Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü’ne başvurmaları gerekmektedir”

Bayburt’ta şu ana kadar 6 proje uygulandı

“DAP projeleri kapsamında Bayburt’ta bu güne kadar toplam yatırım tutarı 8 milyon 429 bin 502 TL olan 6 projenin uygulandığı DAP projeleri kapsamında, 3 milyon 722 bin 989 TL hibe desteği sağlanmış olup, inşaat ve makine yatırımlarının yanında bin 110 baş damızlık hayvan alınmıştır. Amacımız Bayburt’u tarım sektörü ile ilgili bütün desteklerden yararlandırmak olup, bu doğrultuda Bayburtlu yatırımcılarında ilgisini beklemekteyiz. İlimizin için önemli bir sektör olan hayvancılık alanındaki bu büyük teşvikler; hayvancılık yapanlar ve yapmayı düşünen yatırımcılar için bir fırsat olup, ilgi duyan yetiştiricilerimiz ve yatırımcılarımızın il müdürlüğümüzden daha detaylı bilgi alabilirler”

Öte yandan DAP başvuruları ilgili geçtiğimiz günlerde bir açıklamada bulunan Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, DAP kapsamına Bayburt ve Gümüşhane’nin sokulabilmesi için Bakanlar Kurulu'nun imzaladığı kararın iptal edildikten sonra yeniden karar alındığını hatırlatırken, aradan geçen yaklaşık 1 yıl içerisinde herhangi bir başvurunun yapılmadığını ifade etmişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.