Damızlık hayvan alımına yüzde 30 hibe desteği

Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, Bayburt dahil 30 ilde damızlık düve alımına yüzde 30 hibe desteği verileceğini belirtti.

Damızlık hayvan alımına yüzde 30 hibe desteği
Bayburt Postası - Bayburt Milletvekili Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu yeni çıkan tebliğle mera hayvancılığını geliştirmek amacıyla belirlenen Bayburt dahil 30 ilde etçi ve kombine ırklarda damızlık düve alımına yüzde 30 hibe desteği verileceğini belirtti. 

Bayburt'un hayvancılık alanındaki tüm projelerden yaralandığını söyleyen Kavcıoğlu, Bayburt'un yüksek mera potansiyeli ile mera hayvancılığının yoğun yapıldığı iller arasında olduğunu söyledi.

Kavcıoğlu yaptığı açıklamada şunlareı kaydetti:

"Bayburt’ta tarım hayvancılığı gelişmesi şehrin ekonomisi ve geleceği açısından son derece önemlidir. Bu doğrultuda tarım ve hayvancılık alanında çiftçilerimizin bütün teşvik ve desteklerden yararlanması için büyük bir çaba içerisindeyiz. Şuanda Bayburt’u tarım hayvancılık alanında tüm desteklerden yaralanır konuma getirdik. Ahır yapım projelerinde yüzde 50 hibe desteği, arıcılık projelerinde yüzde 60, damızlık hayvancılık projelerine yüzde 50 hibe desteği, bu projelerin hepsi belli illerde uygulanıyor. Bayburt hepsinden yararlanıyor. Son olarak mera hayvancılığını geliştirilmesi amacıyla başlatılan etçi ve kombine ırklarda damızlık düve alımına yüzde 30 hibe desteği sadece 30 ilde uygulanacak. Bu illerden bir tanesi de Bayburt. Bu destek çiftçimiz için çok önemli bir destek. Çünkü ilimiz yüksek mera potansiyeli ile mera hayvancılığının yoğun yapıldığı iller arasında. Özellikle sayın Maliye Bakanımızın destekleri ile Bayburt artık tüm teşvik ve desteklerden yararlanan bir il konumuna gelmiştir. Biz çiftçilerimizin emeğinin alın terinin ne kadar kıymetli ve kutsal olduğunun farkındayız. İnşallah bundan sonra da çiftçimiz köylümüz için ne gerekiyorsa gece gündüz demeden çalışıp yapacağız. Bu desteğin tüm çiftçilerimize hayırlı olmasını diliyorum.”


2017 yılı için 250 milyon lira kaynak

Resmi Gazete’de yayımlanan ‘Hayvancılık Destekleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği’ ile bu yıl ilk kez yetiştiricilere yüzde 30 düve desteği verilecek. Düve alım desteği Bakanlıkça yetiştirici bölgesi olarak belirlenen mera, iklim yapısı, yetiştirici kültürü uygun 30 il’de uygulanacak. Bu illerde TÜRKVET’e kayıtlı sığır işletmesi olan yetiştiricilere, en az 20 baş, en çok 200 baş düve alım bedelinin yüzde 30’u hibe olarak verilecek. Önümüzdeki günlerde müracaatların başlayacağı destek kapsamında düve alımları bakanlıkça belirlenen bedeller üzerinden Hastalıktan ari işletmeler, TİGEM, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Damızlık Yetiştirici Merkez Birliklerinden temin edilebilecek. Toplam 30 ilde uygulanacak olan düve alım desteği için 2017 yılında yaklaşık 250 milyon lira kaynak ayrıldı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
osman 7 yıl önce

Meraların canına okudunuz çıkıp destekten bahsediyorsunuz. Destek alanların kim olduğu, hangi parti mensubu oldukları da belli. kendiniz çalın kendiniz oynayın

Avatar
Necati 7 yıl önce

Sayın Kavcıoğlu..Göreve geldiğinizden bu yana tarım hayvancılık mera konuları ile ilgilendiniz.Birazda insana hizmet odaklı çalışmalarda yoğunlaşmanızı bekliyoruz.Bayburt dan yüzlerce öğretmen şu veya bu sebebten giderken gelen 20- 30 öğretmen geldi.Çocuklarımıza sene başı yüzlerce lira para harcarken okullarımızda bir çok branştan öğretmen yok.Biraz da bu konulara yoğunlaşsanız.

Avatar
Adem 7 yıl önce

Desteğiniz sizin olsun yeterki köstek olmayın milletle alay edercesine davranıyorlar