Bayburt'ta “Genel Arıcılık“ konferansı

Bayburt Arıcılar Birliğince "Genel Arıcılık" konferansı düzenlendi.

Bayburt'ta “Genel Arıcılık“ konferansı
Bayburt Postası - Bayburt Arıcılar Birliğince "Genel Arıcılık" konferansı düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile ortaklaşa düzenlenen konferansa, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Aydoğan, Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu ve arıcılar katıldı.

Programda bir konuşma yapan Bayburt Arıcılar Birliği Başkanı Yaşar Mutlu, arıcılığın artık babadan görme usullerle yapılamayacağını, dünyadaki gelişmelere ayak uydurmanın gerekli olduğunu ifade etti.

Dünyanın kirlendiğini söyleyen Mutlu, “Dünyada arıcılık için en temiz ülke Türkiye, Türkiye içinde de en temiz yerlerden birisi Bayburt. Bunun için normal bir üretim yaptığımız zaman ürünlerimiz organik kalitesindedir. Günümüzde sadece bala bağlı kalmak arıcı için ekonomik olmaktan çıkmıştır. Dünyada ve Türkiye’de değerleri yeni yeni anlaşılan arı yan ürünlerini mutlaka üretmemiz gerekmektedir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Vedat Aydoğan, Bayburt’un kirlenmemiş doğasının bir miras olduğunu dile getirerek, “Bu mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Bayburt’un doğa kaynakları, florası, bitki örtüsü, kirlenmemiş tabiatı bize arıcılık konusunda çok fazla potansiyel sunmakta. Bunun için arıcılığın temelindeki teknik bilgi ve modern arıcılığı iyi yapmamız gerekiyor” diye konuştu.

Program konuşmacı olarak katılan  Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu ise “Genel Arıcılık” konulu bir konferans verdi.

Halk Eğitimi Merkezi Salonu’nda toplanan 50’e yakın arıcıya konferans veren Dodoloğlu, arıcılığı geliştirmenin yollarını anlattı.

Arı sağlığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Dodoloğlu, arıcıların yaşadığı sıkıntıları da dinleyerek sorularını cevapladı. Yaklaşık 2 saat süren konferansta arıcılar birçok konuda aydınlatıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bayburtlu Salih 10 yıl önce

Bayburt'ta yıllardan beri, Bayburt balının yanlış imajına neden olan Bayburt dışından arıcılık yapmaya gelen ama toz şeker arıcılığı yapan arıcıların sezon içerisinde ani ve sık denetimlerle denetlenip, bal sağım zamanı numene'ler alınarak ayrıca denetlenmesi yoluna gidilmesi iyi olmazmı?
Köyde yaşayan vatandaşlarımıza devamlı arı, kovan ve bilgi desteği ile evinin veya arazisinin bir bölümünde takip edebileceği bir yakınlıkta arıcılık yapması, bunun yanı sıra hayvancılığa ne olursa olsun önem verilip, gerekirse her köye Tarım il müd. ve özel idare ortaklığı ve konrolünde hayvancılık yapılmalı.
Ayrıca Sayın Tarım il müdürümüz ve üniversite iş birliği ile salep konusunda bir çalışma yapıla bilirmi?